GDrive mai aproape (dar ei zic că nu şi nu)


TechCrunch relatează o discuţie simpatică. “Nu este vorba de GDrive”, mi-a spus managerul Vijay Bangaru de la Google Docs, în timp ce îmi arăta ceva ce arată identic cu miticul GDrive. “Prin ce diferă?”, l-am întrebat. “E greu de zis, deoarece GDrive nu există.” Haha… Unii dintre Dvs poate îşi amintesc reclame Google la spaţiile de cumpărat deasupra cărora scria chiar GDrive. Bun, deci GDrive nu există. Ca idee se regăseşte însă tot mai mult în Google Docs. Mai jos vedeţi o captură difuzată de TechCrunch care arată noutatea pe care a făcut-o şi Google publică aici, azi. Despre ce este vorba? În curând vom putea încărca în Google Docs practic orice fişier, doar să fie până în 250MB.

imagine

Şi atunci de ce Google Docs (dacă nu mai suntem restrânşi la documente) şi nu Google Drive (care ar fi un nume mai normal)? Aaa… ştiu de ce! Pentru “GDrive nu există”. Bun. Noutatea se va propaga – ca de obicei – în câteva săptămâni. Când va fi activă în Google Docs veţi şti, căci un “balon” vă va anunţa cât se poate de clar şi vizibil. Partea urât-surprinzătoare este că spaţiul oferit gratuit de Google Docs este anunţat acum ca fiind de… 1GB. Să mai amintim că Microsoft dă 25GB (dar e drept că limitează la 50MB pe fişier)? Oricum, cine doreşte mai mult poate cumpăra. La acelaşi preţ ca oferta de la al doilea link din acest articol. Cu alte cuvinte cu 0,25 dolari 1 GB. Sau 5 dolari pentru 20GB. Trebuie să admitem că nu este foarte scump. Partea care mă uimeşte – a doua oară negativ – este că acest spaţiu nu pare legat de spaţiul împărtăşit de GMail şi Picasa. Ar fi absurd. Aştept să văd cu proprii ochi în contul meu cum stau lucrurile: sunt posesorul a 80GB de la Google pentru Picasa (pentru că am plătit anul trecut 20usd pentru 10GB, iar apoi s-a mărit planul) şi folosesc doar o mică parte din acest spaţiu. Vreau şi sper că acest spaţiu va putea fi fructificat în Google Docs. Un spaţiu unic pentru toate serviciile Google.

Am constatat acum că Ionuţ are mai multe capturi cu noua facilitate (probabil în contul său e activată deja). Să mai reţinem că fişierele încărcate în Google Docs vor putea fi partajate cu cine dorim. Pot fi private, sau făcute (individual sau pe foldere) publice unor cunoscuţi. Eu unul mă mir de ce începutul e doar de 1GB şi nu cred că va prinde prea mult la public până nu se oferă şi o aplicaţie de sincronizare a fişierelor locale cu Google Docs. De fapt alţii, independent de Google, lucrează la aşa ceva. Ar putea fi un alt fel de DropBox (recent se zvonea că DropBox va fi cumpărat de Google… dar se pare că fără temei). Am reţinut o aplicaţie comercială simpatică şi utilă, Memeo Connect pentru Google Apps, al cărui clip de prezentare îl pun în continuare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Geologul spune:

    Oricum nu cred ca ar avea rost sa scoata acuma GDrive, ca oricum piata e arhiplina de stocare online. In plus mai mult de DropBox nu prea ai ce sa-ti dorest decat spatiu mai mult poate. Eu zic ca probabil o sa scoata un fel de GDrive cand o sa lanseze Chrome OS pentru ca l-ar putea integra bine cu sistemul de operare si ar avea un avantaj. Altfel cred ca mai mult ar arunca banii degeaba.

  2. Sorin spune:

    Uite GDrive, nu e GDrive…
    Google are chef de bancuri…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *