Blosics – unde cuburile se întâlnesc cu fizica


Câte feluri de jocuri care ne dau de lucru cu legile fizicii ştiţi? Unele ne cer să construim diferite mecanisme; să tăiem lanţuri alte obiecte ca să punem în mişcare bile în momentul şi în locul potrivit; să aşezăm diferite obiecte în echilibru; altele ne cer să conducem o minge sau o furnică la destinaţie, sau ne propun să jucăm golf; în altele trebuie să desenăm obiecte şi să urmărim apoi cum se mişcă… şi muuulte altele. În Blosics, un alt joc din aceeaşi familie, ne jucăm cu blocuri – cuburi – pe care trebuie să le dărâmăm cu ajutorul unor bile, pentru a obţine puncte. Sună ca un joc simplu, dar autorii au găsit cum să îl facă provocator.

imagine

În primul rând, cuburile nu trebuie doar să se răstoarne, ci să cadă de pe suprafaţa care le susţine, în afara ecranului de joc – abia atunci obţinem punctele. Bilele cu care tragem pot fi cât de mari dorim noi şi în ce direcţie vrem, dar le putem lansa numai dintr-o suprafaţă limitată – un cerc. Când ţinem apăsat mouse-ul în cercul respectiv, apare bila şi se tot "îngraşă", până îi dăm drumul în direcţia pe care o putem ajusta în timp ce ea creşte. Atenţie – poate că ne e utilă o bilă mai mare, dar ea ne "costă" atâtea puncte cât arată în dreptul ei. Şi pentru a putea trece la nivelul următor, trebuie să acumulăm minim 100 de puncte.

imagine imagine imagine

Dincolo de faptul că aranjarea cuburilor face ca să nu fie prea uşor să le dărâmăm astfel încât să cadă de tot, uneori ne mai şi stau în cale cuburi roşii – numai cele verzi ne aduc puncte, cele roşii ne iau puncte. Puteţi oricând să reluaţi un nivel de la început, dar pierdeţi bineînţeles punctele acumulate până atunci. Suprafeţele pe care stau cuburile sau pe care le putem lovi uneori cu bila pentru a crea unghiuri favorabile pot fi de piatră, cauciuc sau gheaţă, obiectele comportându-se pe ele ca atare – alunecă mai mult sau mai puţin sau ricoşează. Mai jos aveţi un material video de vreo şase minute, care ne trece prin, se pare, toate cele 10 niveluri ale jocului. Mă îndoiesc că îl veţi putea termina la prima încercare în şase minute, dar cu ceva perseverenţă, poate reuşiţi şi mai repede. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *