Toiul iernii în Suedia


Henning Sandstrom pare a fi un suedez care se bucură de o iarnă cât se poate de tradiţională, cu nămeţi din plin. Poate dacă mergeţi prin staţiuni montane (sau staţi prin munţi) veţi putea vedea aşa ceva. Dar scurta filmare a lui e dincolo de o simplă „relatare” a iernii. Veţi vedea că filmarea lui… „decolează” adesea. Mulţi, pe Vimeo, au comentat intrigaţi: cum ai reuşit să ai filmările de la înălţime??? Dacă veţi frunzări printre comentarii veţi găsi şi răspunsul lui: „RC helicopter is the answer!” Presupun că RC o fi de la remote controlled, deci o fi un elicopter gen jucărie, dar unul căruia să îi încredinţezi o cameră video scumpă. Atenţie: dacă se vede prea sacadat la Dvs, treceţi de la modul HD (high definition) la modul normal.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Sakura spune:

    RC vine de la „Radio Controlled”, dar nici varianta din text nu este greşită. Sunt în comerţ (mai mult pe dincolo) o întreagă serie de mici elicoptere telecomandate, de la aprox. 100 $ până la câteva mii, sub formă de kit sau gata ansamblate. Cele mai mici cu motor electric + acumulator, cele mai mărişoare şi mai scumpe cu motor cu ardere internă sau cele mai scumpe cu microturbine. Unele sunt doar pentru interior, altele şi pentru exterior. Şi sunt mulţi, nu numai copii, cărora le place să se joace cu ele. Se organizează competiţii de acrobaţie aeriană cu aşa ceva. Înainte de prima utilizare, în special pentru acrobaţii, se recomandă antrenamentul pe simulatoare pe calculator. Sunt asemenea programe care reproduc butoanele telecomenzii şi comportamentul elicopterului la acţionarea lor. Pentru fotografii şi filmări aeriene se folosesc atât elicoptere RC cât şi avioane sau baloane. Nu mari, dar suficiente cât să suporte greutatea aparatului foto/video.

    Unii pasionaţi mai familiarizaţi cu electronica şi programarea merg şi mai departe. Modifică aceste aparate, integrând în ele un sistem de navigaţie pe bază de GPS. Păstrează partea de telecomandă doar ca sistem de comandă de rezervă. Puteţi citi despre ei de exemplu aici: http://www.diydrones.com Şi aceştia la rândul lor au competiţii specifice, de genul supravegherea aeriană a unui teritoriu, parcurgerea automată şi cât mai precisă a unui traseu complex, căutarea de presupuse persoane rătăcite pe o suprafaţă dată sau chiar la găsirea persoanei livrarea pe cale aeriană a unei sticle cu apă către aceasta.

    Bineînţeles toate acestea se întâmplă în ţări în care oamenii mai au şi alte hobbyuri în afară de privirea televizorului sau putrezirea prin baruri şi discoteci.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *