Cum modificăm Today-ul la Windows Mobile Titanium


Mulţi mă întreabă adesea dacă se poate modifica ecranul de la Windows Mobile Titanium. Bineînţeles că nu m-a interesat până acum, dar dat fiind că sunt atâtea întrebări pe tema aceasta, am săpat un pic, am găsit un tool oferit gratuit de Showaco (mulţumim!!!). Astfel, am creat un mic tutorial legat de customizarea today-ului pe Win Mobile Titanium (cel default). În primul rând, descărcaţi de aici Chrome Editor. Apoi, faceţi următoarele:

  • Deschideţi Chrome Editor (prima captură de mai jos).
  • Aici puteţi face ce vreţi în materie de ce va apare pe Today. Mai exact puteţi să ştergeţi unele (personal am şters cele de Windows Live, de vreme, etc), sau să adăugaţi altele noi (cum am adăugat eu "Diverse"). Cum adăugaţi altă rubrica? Vedeţi în a doua imagine de mai jos.
  • După ce aţi adăugat un meniu nou va trebui să adăugaţi şi o scurtătură către o aplicaţie (sau mă rog, către ce doriţi voi). Va trebui să faceţi acelaşi lucru că în imaginea a doua, doar că daţi click pe "Add New Page", şi vă va apărea următorul meniu (a treia imagine).

imagine imagine imagine

Aici, semnificaţia este următoarea:

  • ACTIONURL = daţi calea către exe-ul spre care faceţi shortcut-ul. Aveţi de ales între 2 variante: ori să pointaţi spre un EXE, ori spre un LNK (extensia de la scurtături), asta dacă aveţi deja creată una. În imaginea de mai jos, stânga, este evidenţiat acest lucru, şi dacă vreţi să pointaţi spre un exe, daţi YES, daca vreţi spre LNK daţi NO.
  • Eu voi exemplifica spre un EXE, care e instalat în Device/Windows (imaginea de mai jos, centru).
  • TEXT1 = textul care vă va apărea pe ecran ca fiind semnificativ
  • TEXT2 = textul care va apărea ca o descriere lângă (sau sub, nu mai reţin exact) TEXT1
  • SK2URL = în momentul în care sunteţi pe rubrica creată de voi, în dreapta jos se poate modifica butonul după bunul plac, dând calea aici spre exe-ul care doriţi să fie creată scurtătura
  • SK2TEXT = ce anume să apară ca text la butonul din dreapta jos
  • PICTURES = de aici puteţi da calea către o iconiţă care vreţi să apară la scurtătură (veţi vedea în cazul meu). După cum vă ziceam, voi crea o scurtătura spre un exe ce se află în Windows, şi a cărui iconiţă s-a instalat tot în Windows (dacă nu aveţi iconiţa, nici o problemă; căutaţi o imagine micuţă care să vreţi să o asociaţi ca iconiţă acelei scurtături, şi salvaţi-o unde vreţi pe telefon/card şi apoi o căutaţi prin aceeaşi metodă)

imagine imagine imagine

După toţi aceşti paşi, cam cum arată în cazul meu vedeţi în captura de mai jos, stânga. Bineînţeles, că e simplist, fără butonul din dreapta jos, etc. După ce terminaţi, daţi Save Page precum în captura de mai jos, centru, şi apoi YES. Acum, dacă totuşi vreţi să modificaţi ceva anume (ori meniul, ori o rubrică anume sau scurtătura) faceţi ca în captura de mai jos, dreapta.

imagine imagine imagine

Vă va apărea ecranul de mai jos, stânga. În lista din stânga sunt toate care vă apar vouă pe Today. În dreapta, după ce selectaţi un meniu din stânga, vă va apărea ce conţine acel meniu (în cazul meu, am selectat Diverse). Aici veţi putea modifica la fel ca la imaginea a patra, dacă vă uitaţi mai sus. Dacă aţi terminat tot, daţi Save Order, şi apoi YES pentru confirmare.

imagine imagine imagine

Într-un final, iată rezultatul:

imagine imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *