MP3cut.net: taie online


Eu unul tai MP3-uri, când am nevoie, cu Audacity. Un program minunat, şi gratuit pe deasupra! Dacă nu sunt însă la calculatorul meu voi încerca să îmi amintesc de MP3cut.net (sit în limba engleză… dacă nu vă descurcaţi, nu vă faceţi probleme, este şi în rusă 😉 ). Vă poate fi şi Dvs de folos în diverse situaţii: poate doriţi să “decupaţi” o porţiune pentru un ton la telefonul mobil? Sau dintr-o conversaţie interesată doriţi să trimiteţi prietenilor un anumit pasaj? Ca în cazul mai oricărei webaplicaţii, nu e cazul să încercaţi cu fişiere de zeci sau sute de mega. S-ar putea să meargă, s-ar putea să nu meargă. Dar cu piese audio de exemplu, MP3-uri de 3-5 sau chiar 10MB va merge.

imagine

Procesul este intuitiv (şi nu cere înregistrare – puteţi începe imediat). Pe mulţi îi voi jigni explicând cum se foloseşte:

 1. Se încarcă de pe propriul calculator o piesă MP3 dând click pe butonul Upload mp3.
 2. Aşteptaţi puţin ca piesa să se încarce şi să fie pregătită pentru decupare; mutaţi apoi cele două slidere pentru a alege bucăţica dorită (puteţi şi audia fişierul MP3 pentru a şti exact de unde până unde doriţi).
 3. Daţi click pe Split and Download şi fişierul MP3 va sosi după un timp de aşteptare.

Păcat că nu arată timpul dintre cele două slidere (aşa că ne pune puţin la matematică, dacă vrem o tăiere de exact n secunde). Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,63 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Luxian spune:

  Audacity e un program extraordinar pentru manevraera fisierelor mici. Cand mp3-ul este mare (de exemplu inregistrari live de la petreceri si concerte) atunci are probleme.

  Pentru a face split la un mp3 de 110 minute imi trebuiau vreo 30 de minute incarcare fisierului si vreo 3 ore sa salveze o parte din el (aprox jumatate).

  Pentru fisiere mai si doar pentru split recomad mp3 splitter joiner.

 2. misu183 spune:

  Va recomand si Format Factory.
  Este free si poate face o groaza de lucruri printre care si „decupare” mp3-uri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *