Soluţii free pentru activitatea online… creare şi hosting site web


Citind comentariile de la un articol anterior, mi-am propus să testez şi alte soluţii decât Microsoft. Am ales, din start, Google, dar am fost dezamăgit de modul de realizare a site-urilor. Păcat, pentru că era excelentă idee de a colabora cu celelalte aplicaţii Google (Google Docs, Google Calendar, YouTube, Picasa). Până să găsesc varianta optimă de a realiza un site pe Google, am căutat o altă variantă de creare şi hosting site web care să fie free şi să poată fi folosită de oricine (fără cunoştinţe de programare web şi experienţă prea mare în utilizarea calculatoarelor – deci excelentă pentru firmele mici). După câteva căutări pe net m-am oprit la Webs.com.

imagine

Pentru o comparaţie mai bună, am folosit datele din site-ul creat cu Office Live Small Business, şi am realizat pe cel de aici.

imagine

Aşa arată site-ul la final. Sper să nu vă încurce prea tare banner-ul din partea de sus… e costul unui site builder free. Acum, hai să vedem cum se lucrează cu el. Normal, după ce vă creaţi un cont şi furnizaţi câteva date personale urmaţi paşii în crearea site-ului.

imagine

După cum se poate vedea, se lucrează cu categorii, peste 300 de template-uri şi, un lucru interesant pe care nu l-am folosit încă, prin upload a unui site creat de tine, deja, în HTML.

imagine

Îţi alegi o structură de pagini predefinite (în imaginea de sus apare că le-am ales pe toate, dar nu a fost decât să le pot testa – am păstrat însă structura site-ului din OfficeLive, la care am adăugat partea de Galerie foto şi Blog, doar în Sidebar, dar pe viitor cred că se merită să fie folosite toate).

Partea de Site Builder oferă posibilitate modificării elementelor de template (background, titlu şi subsol, logo şi header). Am avut aici două probleme: recunoaşterea caracterelor româneşti şi posibilitatea de introduce un gif animat (cel din zona Studenţi) pentru a oferii un pic de dinamic în pagină.

imagine

Lucrul la nivel de pagini pare destul de intuitiv, însă mi-a lipsit o zonă de editare HTML (nu vă lăsaţi păcăliţi de butonul de mai sus este pentru introducerea de cod şi pentru editare)… dacă faceţi copy şi paste de conţinut folosiţi înainte un Notepad, pentru că o să fie cam greu de modificat anumite elemente.

imagine

Zona de sidebar poate fi modificată adăugând fie elemente noi, fie elemente predefinite oferite (ex. News & Weather, Countdown & Clock, Share & Bookmark).

imagine

Spuneam la început că aveam de ales dintr-o structură de pagini predefinite. Dar avem posibilitatea de a introduce şi pagini noi (New Page), majoritatea predefinite pe activităţi des întâlnite (Forum, Web Form, Calendar, Wiki).

imagine

Când am editat zona de Contacte am dat peste o interfaţă nouă (Webs Edit) – şi aici probleme cu caracterele româneşti… dar am realizat că are legătură cu compatibilitatea cu scripturile PHP folosite, aşa că am lăsat-o baltă şi am scris fără.

imagine

Să nu uităm de Galeria foto, destul de interesantă, atât ca aspect cât şi ca fiabilitate, în condiţiile în care site-ul acum ocupă 6,8 Mb din 41,9 Mb – asta pentru că poţi folosi imagini şi de pe Photobucket.

Închei prin a spune că acest site a fost făcut în aproximativ patru ore (având textul şi imaginile cât de cât pregătite), cu pauze normale de messenger şi Facebook… Succes şi vouă.

Matran-Dan Florin

[Dacă doriţi să publicaţi şi Dvs articole pe acest sit contactaţi-ne. Ne-am bucura şi am fi onoraţi. Acceptăm guest posts în anumite condiţii.]


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Adrian spune:

    Am cautat si eu mult sa gasesc un host gratis. M-am gandit si la Google sites (cam restrictiv si greu de tinut minte adresa) webs te obliga sa ai reclame pe sit vrei nu vrei alte „gazde” de asemenea iti impuneau anunturi si multe limitari. Dupa multe cautari am gasit probabil singurul host care iti ofera aproape tot ce vrei (in limite rezonabile)de pe net. Astfel m-am ales cu 1500 mb stocare si 100GB trafic fara nici un anunt impus de ei si daca vreau pot sa pun si adsense. Uite linkul catre ei: http://www.000webhost.com/250268.html

  2. Arată bine la prima vedere… mersi pentru sursă…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *