NexusFont: administrarea fonturilor


Acum un an am scris despre Main Type, un manager de fonturi care se putea obţine gratuit de către cei care îi făceau un review. Un alt manager, dar acum 100% gratuit, este NexusFont. Descărcaţi arhiva, despachetaţi şi aveţi programul gata de folosire, fără instalare. În 1-2 secunde (după indexarea fonturilor) aplicaţia mi s-a lansat afişându-mi lista fonturilor pe care le am instalate. Dacă doriţi să schimbaţi propoziţia de “test” (poate încercaţi o pangramă?) o puteţi face din partea de sus a aplicaţiei. De acolo mai puteţi seta şi culoarea fontului şi dimensiunea (sau variaţiile, bold, italic…).

imagine

Programul uşurează instalarea, dezinstalarea, parcurgerea fonturilor, chiar şi administrarea (dacă aveţi mai multe directoare de fonturi puteţi uşor muta între ele fonturi). Mi-a plăcut faptul că se pot grea grupe de fonturi favorite: puteţi să vă faceţi un grup cu cele care au diacritice; unul cu cele ce merg ca titlu; ş.a.m.d. Puteţi şi să listaţi pagini cu fonturile pe care le doriţi, cu propoziţia dorită (atunci când aveţi proiecte tipărite şi doriţi să alegeţi fonturile după cum arată mai bine la tipar). Nu ştiu ce chestiuni sofisticate s-ar putea aştepta de la o astfel de aplicaţie, dar pentru utilizatorii de rând acoperă nevoile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. dreptungeek spune:

    Oho, arată grozav – de-abia aştept să-l instalez. 😀
    Mulţam de pont. 🙂

  2. Oki spune:

    Da, arată bine, dar mai are de lucrat la funcționalități pentru a deveni o unealtă chiar folositoare. Oricum, e cea mai bună soluție gratuită din acest moment, atâta vreme cât „regele” anilor trecuți (The Font Thing) nu mai este dezvoltat de multă vreme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *