Quix: super-bookmarklet


Despre bookmarkleturi utile am scris aici. Unul care îmi place mult l-am prezentat aici. Probabil nu folosiţi bookmarkleturi. Nu sunt foarte populare, în special între cei care navighează mai rar sau mai cu stângăcie. Pasionaţii de web însă recunosc ajutorul unor astfel de mici coduri JavaScript, iar Quix sunt sigur că vă va place. Intraţi pe pagina tocmai indicată şi trageţi bookmarkletul în bara de instrumente (în IE evident e mai altfel, prin adăugarea la Favorite). Un click pe bookmarklet şi… Quix aşteaptă comanda Dvs! Ea poate fi imdb avatar şi atunci va căuta pe IMDB.com despre Avatar. Sau g cirese şi va căuta pe Google cuvântul cirese. Sau php str_replace şi caută sintaxa comenzii PHP.

imagine

Am descris doar câteva comenzi de bază. Dintre acestea favorita mea este gs: face căutare via Google strict pe domeniul (situl) în care ne aflăm. Super! Nu lipsesc funcţii de bază pentru căutarea pe Wikipedia, Flickr sau Amazon. Toate comenzile se găsesc în help. Veţi vedea în setul doi comenzile “sociale” (adăugare link în Delicious, comenzi pentru Twitter, YouTube, Vimeo…). Fanii WordPress au şi ei nişte comenzi dedicate 😉 . Webmasterii, o mamă!, au tot felul de instrumente foarte utile la îndemână tot via Quix. Şi dacă vreţi să scurtaţi linkuri… se rezolvă tot cu Quix. Poate multe! Nu am stat să aprofundez, dar de aici puteţi afla cum să extindeţi Quix cu propriile comenzi. Dacă vreţi să vedeţi Quix în acţiune iată materialul video de promovare.

La final un lucru foarte important pentru mine: ce folos să ai un lansator rapid de comenzi dacă pentru a-l activa trebuie să pui mâna pe mouse? Din fericire Quix oferă sfaturi cum poate fi lansat din taste. Da, eu unul am rămas paf: bookmarkleturi lansate din taste!!! În Chrome se poate prin extensia Shortcut Manager care e genială. Aici găsiţi indicaţii şi pentru celelalte navigatoare. Iar anunţul oficial al autorului e aici.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Intr-adevar folositor, dar eu deja am prea multe extensii in Chrome si imi incetineste web-surfingul, asa ca ma gindesc ce sa sterg.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *