Ce face calculatorul meu?


Sunt sigur că aţi trecut, dacă nu cu calculatorul actual atunci cu unul mai vechi, prin crize în care l-aţi întrebat ca pe o fiinţă umană: “Ce mama ta învârţi acolo de te mişti aşa încet?” (Unii o lasă pe mama de-o parte şi pun alte cuvinte…) V-aţi gândit: ce bine ar fi să pot afla ce îl face să raşcheteze harddiskul ca discurile un DJ, sau să încălzească procesorul de parcă ar fi maşină de gătit… Cineva s-a gândit să ne vină în ajutor cu un program numit chiar aşa: Ce face calculatorul meu? Da, da… What’s my computer doing? este un mic program, se pare tot al unui german, gratuit şi care caută să răspundă unor astfel de frământări.

imagine

După cum vedeţi în captura de mai sus, programul arată o listă în direct actualizată, secundă de secundă, cu ce program/proces scrie pe hard sau foloseşte procesorul. Dacă veţi derula în jos veţi vedea operaţiunile de acum 2, 3… 10 secunde… Evident, lista se modifică foarte rapid: apăsaţi pe Freeze dacă doriţi să se oprească puţin din actualizare. Un click pe numele programului vă va oferi detalii despre el. Puteţi termina un proces sau dezinstala un program. A, apropo: ca să vedeţi şi procesele ascunse bifaţi Also show my system processes. Şi uite aşa, poate veţi rezolva misterul, aflând care e cauza pentru care calculatorul vă merge mai încet sau se încălzeşte prea tare. Succes!

PS: Programul merge sub Windows 7, Vista, 2003, XP, 2000, NT.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Stefan spune:

    Superb acest program. 😀

  2. Anka spune:

    Sa stii ca bun era acel programel de dadeam mai de demult de el, cand intr-adevar incercam si faza „Hai te rog mai ai putin si reusesti! Te rog nu te bloca! Nu ma supar pe tine de te inchizi, dar termina micul proces care ti l-am dat sa-l faci inainte sa te blochezi!” etc. Incercam eu de toate. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *