Google Docs (chiar) înghite orice fişier


Acum vreo săptămână scriam că Google Docs devine un fel de GDrive, acceptând încărcarea a orice tip de fişiere (până în limita de 250MB). Modificarea urma să se propage şi… s-a propagat. Cel puţin la mine în cont. Am comutat pe română (şi a devenit un fel de englezo-română), după cum vedeţi din captura de mai jos. Dacă facilitatea s-a propagat şi la Dvs, veţi vedea anunţul la intrarea în Google Docs. Ceea ce m-a interesat pe mine cel mai mult este dacă spaţiul pe care îl am deja cumpărat pentru Picasa (am cumpărat 10GB, deveniţi 80GB la ultima modificare) poate fi folosit şi la Google Docs. Răspuns clar: DA.

imagine

La Dvs veţi vedea în mod normal 1GB pus la bătaie gratuit. La mine, datorită achiziţiei, e mai mult, enorm – şi inutil – de mult. De fapt mi-am şi programat un downgrade, de la 80GB la 20GB. Dacă anul trecut am plătit 20usd pentru cei 10GB (deveniţi 80GB), anul acesta voi plăti 5usd pentru 20GB! Adică plătesc de 4 ori mai puţin şi primesc spaţiu de 2 ori mai mare. Merită 😉 . Am încărcat de test un executabil şi o piesă MP3. S-au încărcat fără probleme.

 imagine

Fişierele pot fi grupate pe foldere, dar ceea ce ne interesează mai mult în astfel de vremuri este partajarea. Atât de simplu poţi un fişier să îl distribui cu un link public sau să îl faci accesibil doar anumitor persoane (nu trebuie să aibă adresă @gmail). Una peste alta îmi place. Voi folosi? Hmmm… Încă nu ştiu. Spaţiu e… Dar parcă o hackuire a contului GMail devine tot mai periculoasă: emailuri, calendar, documente şi… practic orice fişiere ţinute acolo. Prea multă concentrare într-un singur loc.

imagine 

PS: Evident fişierele urcate în Google Docs nu trebuie să aibă probleme cu drepturile de autor. Adică trebuie să vă aparţină. Aşa spune Google.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Alin spune:

  Yeah!… Super tare! Eu mai tineam fisiere pe SkyDrive dar se misca cam greu si imi este si putin incomod.

 2. petrescs spune:

  Mai ramane sa dea un API pentru mapare locala a unui drive si care sa permita sync on-the-fly pe mai multe statii (a la Dropbox) – ar fi practic complet. A, si sa il faca disponibil si in Google Apps intr-un final nu prea indepartat.

 3. radu.capan spune:

  Corect. Asta l-ar face chiar util!

 4. Geo spune:

  Important notes:
  * Your storage quota includes plenty of bandwidth for ordinary use. If there’s excessive bandwidth use, we may limit your access for a period of time.

 5. radu.capan spune:

  Multumesc de completare. Intr-adevar, Google e foarte „clar” la acest capitol.

  Si inca o precizare: publicarea de DOC-uri si altele apropiate nu se contorizeaza in acel 1GB dat gratuit.

 6. gxg spune:

  Si cateva programe pentru usurarea upload-ului de fisiere:
  3 Tools to Sync Your Files with Google Docs
  http://www.readwriteweb.com/archives/3_tools_to_sync_your_files_with_google_docs.php

 7. petrescs spune:

  Intr-adevar, documentele care pot fi convertite si indexate – toata suita office, pdf, txt etc- oare de ce? 🙂 se pare ca nu sunt luate in calcul in cota alocata.

 8. petrescs spune:

  Mai sus pusesem intentionat emoticonul dupa intrebarea mea retorica – nu stiu de ce l-a mutat la capatul randului.

 9. radu.capan spune:

  O setare CSS muta imagine automat. M-am uitat de mai multe ori dar, spre rusinea mea, nu am reusit sa o gasesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *