eRepublik – noua lume


Cu siguranţă vă amintiţi expresiile „omul nou” sau „lumea nouă” utilizate destul de des cu câţiva ani în urmă. Ei bine, peste ani sensul acestora s-a modificat  şi astăzi noua lume înseamnă cu totul altceva. eRepublik este un joc online în timp real pentru care aveţi nevoie doar de browser. Acesta ne aduce în Lumea Nouă (vedeţi în imagine că la data scrierii articolului ne aflăm în ziua 794 a Lumii Noi) unde fiecare devine un eCetăţean. Jocul este disponibil deja în 11 limbi printre care engleza, româna şi maghiara.

eRepublik

Cred că o prezentare foarte detaliată nu este necesară, interfaţa fiind uşoară şi înscrierea gratuită, aşa că dacă vă surâde ideea puteţi doar să vă înscrieţi spre a vedea cum. Totuşi voi prezenta ce aveţi ocazia să faceţi o dată deveniţi eCetăţeni.

Jocul are patru mari direcţii pentru un eCetăţean, oarecum similare lumii reale:

 1. Compania – este locul în care jucătorul îşi găseşte un loc de muncă şi munceşte în funcţie de îndeletnicirile lui şi de nivelul deja atins. Pentru munca depusă este răsplătit cu bani. Cei care doresc pot deveni (după ce înaintează câteva nivele în joc şi au fondurile necesare) directori de companii cu angajaţi proprii alţi jucători. Banii îi folosiţi de exemplu pentru a cumpăra mâncare, fără mâncare jucătorul moare.
 2. Câmpul de antrenament – este locul în care jucătorul se antrenează şi se luptă. Antrenamentul duce la înaintarea în gradul militar. Nu vă miraţi! În eRepublik nu este atât de pace precum în lumea reală. Spre exemplu, în prezent jumătate din Bulgaria este deţinută chiar de… România, pardon eRomânia, iar Franţa este împărţită între alte puteri. Totuşi situaţia se schimbă zi de zi.
 3. Partidul – este locul în care jucătorul se poate implica în politică. O dată ajuns membru de partid, acesta are ocazia de a înainta pe scara ierarhică ajungând şef de partid, congresman (membru al Parlamentului) sau chiar Preşedintele eŢării.
 4. Ziarul – orice jucător poate deveni un mogul media. Se începe cu un ziar care este citit şi votat de către alţi jucători, iar unii reuşesc să aibă un impresionant succes.

Dacă încă nu v-aţi hotărât, să mai spun ceva, toate acestea sunt posibile în acelaşi timp! Nu trebuie să alegeţi doar una dintre cele patru direcţii, ci le puteţi avea pe toate patru în acelaşi timp.

Aşa că dacă aveţi timp 5 minute pe zi şi mai ales dacă aveţi răbdarea necesară de a intra zilnic (câştigaţi aur spre exemplu la fiecare 30 de zile consecutive de muncă), încercaţi acest joc. Când vă plictisiţi… pur şi simplu, renunţaţi!

Adăugat ulterior:

Doresc să vedeţi o mică prezentare YouTube despre acest joc online care este o traducere în limba română a tutorial-ului original eRepublik. În această prezentare veţi găsi un ghid mai detaliat despre cum se foloseşte site-ul eRepublik:

Pentru a intra în eRepublik apăsaţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Robert spune:

  Prima saptamana e cea mai plictisitoare pentru ca nu poti sa lupti. Dupaia jocul devine interesant. Aveti la dispozitie o multime de tutoriate iar jocul pune la dispozitie chiar si camere de chat.
  Integistrati-va aici: http://www.erepublik.com/en/
  Pentru orice neclaritati va stau la dispozitie (nick in joc The Trooper)
  Sa ne auzit imperialisti! (ingame joke) 🙂

 2. mihai.floran spune:

  Este disponibilă varianta în limba română a jocului la adresa http://www.erepublik.com/ro

 3. DanMedesan spune:

  E o surpriza foarte placuta, am scris si eu cateva articole, de exemplu:

  http://danmedesan.wordpress.com/2010/01/01/erazboiul-romanoungar/

  Ma gasiti in joc cu nickul roadrunner89.

 4. Francisc spune:

  Asa e, Robert… Dupa ce ajungi la level 5 deja poti lupta, poti intra intr-o unitate militara, iti faci noi prieteni si multe altele.
  Nick unmaked

  PS: se supara cineva daca pun un link de refferer??
  http://www.erepublik.com/en/referrer/unmaked

 5. eu spune:

  E foarte interesant jocul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *