Despre proxy din nou


Acum câteva zile am scris un articol despre eRepublik, cu siguranţă vi-l amintiţi. Dacă nu, avem o legătură aici. Ei bine, sâmbătă am intrat să răspund unui comentariu în articol şi am vrut să intru şi pe respectivul site. Ce să vezi… se tot încărca şi se tot încărca … şi numai nu se mai deschidea. Bun, am crezut că e o problemă a conexiunii mele sau a site-ului lor, următorul pas a fost să încerc să verific un alt site, evident mergea!

Aşa că după câteva ore am încercat din nou şi tot degeaba. Deja începusem să îmi fac probleme că recomand un site pe CNet şi … site-ul e jos ore în şir. Aşa că am rugat pe altcineva să verifice. Culmea! Funcţiona!

Ei… începem să ajungem la scopul acestui articol 🙂 Aşa că mi-am pus în gând să încerc să folosesc un proxy. Despre proxy puteţi citi mai pe larg într-un articol scris de ceva vreme aici la CNet pe care îl găsiţi aici. Eu vreau să vă prezint astăzi în schimb câteva site-uri cu care veţi putea naviga din altă parte a globului.

Vrând să caut nişte IP-uri să le testez drept proxy, am dat de o colecţie de site-uri care acţionează ele însele ca proxy. Care e avantajul? Dacă în cazul proxy-ului prezentat în articolul anterior, toate conexiunile (fie ele site-uri, messenger, etc.) vor fi filtrate prin proxy, în cazul site-ului, scriptul deschide doar pagina de care aveţi nevoie pe când celelalte funcţionează pe conexiunea normală. Ori dacă prindeţi un proxy foarte lent, aveţi două avantaje: merg şi site-urile bine şi site-ul de care aveţi nevoie merge rapid (fiind pe un site funcţionează mai degrabă mai rapid).

Care e dezavantajul? Am încercat două scripturi cgi şi php, însă niciunul în acest moment nu reuşeşte să folosească în întregime tehnologia JavaScript. În general aceasta este pur şi simplu dezactivată.

Acum câteva site-uri: intraţi pe google şi scrieţi „proxy” vi se vor deschide liste de site-uri proxy actualizate. Spre exemplu, astăzi primul rezultat este http://proxy.org/cgi_proxies.shtml de unde primul rezultat, care spun ei că e cel mai recent verificat a fost https://proxify.co.uk/. Ei bine, acesta se dovedeşte să fie unul pentru abonaţii care plătesc, dar sunt şi gratuite. Pe de altă parte, unele gratuite afişează în partea superioară a site-ului vizitat bannere şi publicitate. Folosind acest site, puteţi naviga pe un site şi aveţi câteva opţiuni: fără cookie-uri, fără script-uri, fără reclame, şi altele. Unele sunt perfect funcţionale, altele mai puţin.

Dar pentru că un sunt în general destul de pretenţios, am căutat să văd dacă pot să îmi fac chiar eu un astfel de site şi am găsit două scripturi pe care vreau să le împart cu dumneavoastră, dacă vreodată aveţi nevoie să instalaţi pe propriul server: cel php – PHProxy care se instalează foarte uşor prin simplul upload pe serverul dumneavoastră (totuşi se pare că nu se mai dezvoltă de ceva vreme, însă este funcţional şi eventual se poate adapta după nevoi) , şi cel cgi – CGIProxy – care se instalează în cgi-bin, însă pentru a nu vă complica există şi un serviciu de instalare automată online pe care îl găsiţi aici.

Menţionez că le-am testat pe amândouă, CGIProxy se descurcă mai bine puţin, însă pentru a putea folosi JavaScript a trebuit să apelez la un clasic proxy prin IP pentru că niciunul nu suportă asta cu brio, deşi CGIProxy se laudă că s-ar fi implementat. Mult succes şi sper să nu aveţi nevoie!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. md75 spune:

    Atentie: daca vreti sa instalati scripturi tip proxy intr-un cont gazduit la o firma de hosting, s-ar putea sa va treziti cu contul suspendat… cititi cu atentie termenii si conditiile. Pentru teste eu folosesc anonymouse.org, l-am descoperit ca add-on Firefox.

  2. jabiilord spune:

    S-au mai bine folosesti o legatura VPN, ori o conexiune de tip teamviewer pe calculatorul de acasa/orice alt calculator daca esti la munca ca exemplu si ai restrictii la anumite website-uri gen Trilulilu sau YouTube, etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *