Firefox: previzualizarea taburilor


Aveţi probabil Firefox 3.6, recent apărut. (Sau Firefox 4.0, de nu chiar 5.0, dacă citiţi acest articol prin 2011, 2013…) În cele ce urmează vă prezint un mic truc ce permite ca la Ctrl+Tab să vedeţi o previzualizare a taburilor din Firefox. Facilitatea dă un plus la capitolul vizual şi vom vedea că poate şi creşte operativitatea, dar toate la rândul lor. Să începem scriind about:config în bara de adrese şi să trecem de mesajul de avertizare. Din filtru puteţi ajunge direct la browser.ctrlTab.previews care e pe false. Un dublu click pe linia cu pricina şi va deveni true.  Şi gata! Nu e nevoie să reporniţi navigatorul: va merge imediat.

imagine

Observaţi mai jos cum arată acum Ctrl+Tab. Implementarea nu e chiar perfectă. Încercaţi să reduceţi dimensiunile ferestrei Firefox şi veţi vedea că fereastra de la Ctrl+Tab tot ocupă maximul de lăţime posibil (it’s not a bug; it’s a feature 😉 ). Poate în viitor vom avea diverse opţiuni configurabile.

imagine

După cum spuneam, această facilitate poate spori operativitatea în navigare. Să zicem că aveţi 20 de taburi deschise şi vreţi să ajungeţi rapid la unul anume. Apăsaţi Ctrl+Shift+Tab şi veţi vedea că fereastra cu previzualizările taburilor are o boxă de căutare. Am scris goo şi mi-au rămas doar taburile cu Google. Cu Ctrl+Shift+Tab fereastra rămâne pe ecran şi dacă ridicaţi mâna de pe combinaţia de taste şi puteţi naviga cu săgeţile între rezultate.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Raimi spune:

  Pfoai… ce ma bucur pt. chestia asta! Desi Firefox e de ceva vreme navigatorul implicit, pe zi ce trece tot mai multe extensii, setari si alte surprize pozitive imi ies in cale. Plus ca se misca f. bine.

 2. misu183 spune:

  Nici add-on-ul CoolPreview nu e mai prejos.
  Te misti rapid pe link-uri.

 3. iulian spune:

  Bun articolas pentru utilizatorii de Firefox.

  Eu am mai gasit unul bun zilele trecute, pentru utilizatorii de FF sub Windows 7 – „Unlock thumbnail previews for Firefox 3.6 on Windows 7”: http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=1703&tag=content;col1


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *