Apple iPad: între iPhone şi laptop


Nu am avut ocazia până acum să ţin în mână un iPhone 🙁 . Trebuie să fie o experienţă interesantă. Dar cu cât mai interesantă trebuie să fie experienţa deţinerii tabletei lansată astăzi sub numele de iPad! Ce istorie de la primul computer MacIntosh la iPad. Uau… Încercaţi în minte să le puneţi unul lângă altul… Din specificaţii înţeleg că are 24 cm… diagonală (sincer nu ştiu: scrie 9.7 inch IPS; ce o fi IPS?); e “gros” de 1.27cm şi cântăreşte 680 de grame. Poate avea memorie de 16, 32 sau 64GB. Chip 1 GHz Apple A4, Wi-Fi, speaker, microfon, accelerometru… Şi bateria ţine 10 ore.

imagine

În timp ce ca dimensiuni e ca şi Kindle, iPad-ul poate mult mai multe. Pentru cei interesaţi îi invit să vadă de exemplu articolul Mashable, BREAKING: Apple Introduces iPad Tablet Device, care a acoperit minut cu minut lansarea, prin actualizări succesive. Merită văzut şi articolul Read/Write Web Apple Announces the iPad. Unele informaţii nu îmi sunt încă clare: înţeleg că se pot vedea clipuri YouTube, dar TechCrunch spune că s-ar părea că iPad nu suportă flash. Dacă veţi urma primul link, de pe Mashable, veţi putea vedea cum se poate citi un ziar pe iPad, o carte, asculta muzică, scrie la o tastatură virtuală ş.a.m.d. Frumos… Bravo Apple, bravo Steve Jobs. După atâtea luni de presiune psihologică au dat lovitura.

imagine imagine imagine

PS: Aceasta nu a fost o prezentare a produsului Apple. Nu am această pretenţie. De mâine veţi găsi, inclusiv pe situri româneşti, scriindu-se intens şi tot felul de detalii. Am dorit doar să salut noutatea încă foarte caldă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Oki spune:

  Nu am putut să nu admir, începând de la iMac încoace, strategia de marketing a celor de la Apple care au știut întotdeauna să țină treaz interesul publicului pentru produsele lor, public căruia i s-a inoculat încet, încet ideea că a avea un produs Apple e un privilegiu. (Pentru noi chiar poate fi dacă ținem cont cât costă… 🙂 ) Totodată au știut să compenseze micile hibe/lipsuri tehnice cu un design foarte atrăgător. Dar pentru cei interesați în primul rând de un raport preț/performanță cât mai bun, produsele Apple nu sunt niciodată prima alegere. Referindu-ne la situația de față, lansarea iPad, cei care urmăresc acest segment de piață știu că ea e doar unul dintr-un lung șir de produse deja lansate sau pe cale de a fi lansate. Practic, toți marii producători au așa ceva fie în portofoliu, fie în plan: Asus (DR-570, DR-950), Acer (care promite să joace după alte reguli cu ChromeOS și ARM Cortex), Mustek MER-6T, iRiver Story, Fujitsu FLEPia, MSIEbookReader (dual screen), etc. Lor li se adauga și multe alte produse similare de la producători „obscuri” (pentru noi), dar foarte apreciați pe piața asiatică. Acum îmi vin în minte doar Cowon și DeltaElectronic. Oricum, ideea pe care vreau s-o subliniez e următoarea: dacă iPad nu știe multitasking (aș zice eu, inacceptabil pentru ziua de azi) și costă de la 500$ în sus, nu cumva merită să ne uităm și în altă parte pentru mai mult și la același preț?

 2. Alin spune:

  iPhone-ul este o experienta ok, cu siguranta si tableta. Totusi cred ca nu se justifica pretul avand in vedere ca o sa fie minim 500$ varianta cu 16GB si Wi-Fi, dar fara 3G. In Romania poate mai mult. La pretul asta nu are suport flash si nici macar o amarata de camera video care cred ca era necesara in anumite circumstante. Este slim, nice looking 😛 , dar cred ca sunt optiuni mai utile la banii astia cum ar fi netbookurile… chiar daca sunt putin mai mari.

 3. Alin spune:

  Btw… Vad ca nu are suport multitasking. 😐

 4. ady spune:

  Imi pare rau sa o spun, dar nu ii vad utilitatea si eficienta. Sunt atatea device-uri, chiar mai mici (cum ar fi laptopuri de 7inch) care fac mult mai multe decat acel device. Mi se pare doar un moft, utilitatea sa fiind de departe pe primul loc.

 5. Toteu spune:

  IPS este o tehnologie folosita la unele ecrane LCD care permite o buna vizualizare a imaginii din mai multe unighiuri. Probabil ati observat la majoritatea ecranelor TFT faptul ca imaginea se degradeaza daca privim ecranul dintr-o parte, Ecranele de tip IPS nu au o asemenea problema, sau problema nu este atat de sesizabila.
  Probabil clipurile de pe Youtube pot fi vazute fara Flash datorita utilizarii standardului HTML 5 care permite afisarea clipurilor video fara a utiliza plughinuri speciale. Utilizatorii browserului Chrome au posibilitatea sa activeze o varianta a paginii Youtube care nu mai foloseste flash player pentru a rula filmuletele.

 6. sorin spune:

  La cei 500 dolari anuntati, daca ar fi sa fie de vinzare in Romania, pretul ar sari la 1.000 de dolari. Plus te-ve-a… C’asai la noi!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *