Despre username-ul Facebook


Ieri, când am scris despre testul meu de cont Facebook pentru Catholica.ro, am fost întrebat cum am făcut o “cale frumoasă” pentru acel cont. Implicit calea către un profil include un cod lung, dar poate fi simplificată umblând la “username”-ul contului. Puteţi merge în setări şi să căutaţi Username sau Nume de utilizator, în funcţie de limba folosită pentru Facebook. Sau, poate mai simplu, încărcaţi www.facebook.com/username/. Dacă v-aţi fixat deja acest “username” atunci îl veţi vedea acolo. Pentru Ion Popescu ar putea fi ceva de genul www.facebook.com/ionpopescu – cu siguranţă mai uşor de reţinut (şi de transmis) decât o adresă lungă cu un cod cu cifre.

imagine

Problema este că pentru a fixa această adresă mai semnificativă trebuie să aveţi contul verificat. Aţi făcut-o deja? Bine. Dacă nu, să vedem ce presupune: un telefon mobil. Daţi numărul Dvs de telefon (fără 0 în faţă, căci apare la prefix) şi aşteptaţi un minut… două. Dacă vreţi puteţi să îl recereţi (va fi acelaşi), dar cel mai bine este să aşteptaţi. Mie mi-a venit într-un minut de fiecare dată (am făcut procesul pentru mai multe conturi).

imagine

În SMS veţi avea un cod de confirmare ce trebuie introdus. Apoi apăsaţi Confirmă. Presupunem că aţi scris corect codul 🙂 .

imagine

După ce contul e verificat puteţi trece în sfârşit la fixarea numelui pentru “adresa frumoasă”. Dacă vă cheamă Gheorghe Pop normal ar fi să puneţi gheorghepop. Evident puteţi pune ce doriţi Dvs. Fals. De fapt nu puteţi pune chiar ce doriţi. E indicat să puneţi numele, pentru că vă aparţine. Se pot şi porecle, dar în ambele cazuri trebuie să vedeţi dacă ceea ce aţi ales nu a fost deja luat de altcineva (pot să fie zeci de Gheorghe Pop sau de “smecheru007”). Evitaţi să alegeţi “username”-uri care nu vă aparţin (gen traianbasescu sau obama). Evitaţi să luaţi orice “username” care v-ar putea crea probleme (ex: mărci apărate de drepturi de autor) pentru că riscaţi invalidarea contului Dvs. În fine, să mai reţinem că punctul nu se ia în calcul. Puteţi să optaţi pentru gheorghe.pop (eu aşa prefer şi mi-am luat radu.capan), şi va funcţiona chiar dacă unii vor scrie gheorghepop sau ghe.orghepop sau g.h.e.o.r.g.h.e.p.o.p. Pur şi simplu punctele nu schimbă numele de utilizator. Important: alegeţi bine numele de utilizator, căci nu poate fi schimbat ulterior.

imagine

După ce aţi ales un nume de utilizator care să vi se potrivească perfect (şi să fie liber) veţi ajunge la finalul procesului. Bravo!

imagine

PS: Din 13 iunie 2009 pot fi stabilite aceste adrese mai uşor memorabile. Ştiu deci că nu e vorba de ceva nou, dar unii doreau să afle. Dintre prietenii mei un procent mic nu au definit acest “username”.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Raimi spune:

  Setarea asta merge doar pentru conturi nu si pentru pagini de prezentare. 🙁

 2. gxg spune:

  Ciudat: eu nu tin minte sa-mi fi cerut Facebook-ul sa-mi verific contul cand mi-am ales Vanity-URL…

 3. Ciprian spune:

  Eu azi mi-am creat numele la http://www.facebook.com/username/ si nu a cerut numarul de telefon :D.

 4. Georgiana spune:

  Eu as vrea sa il schimb username-ul dar nu stiu cum . Va rog sa ma ajutati !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *