PuzzleMaker face mai distractiv întorsul la şcoală


În curând elevii vor spune, după scurta vacanţă inter-semestrială: "Înapoi la şcoală!" "Back to school" ne invită şi DiscoveryEducation.com, la secţiunea Classroom Resources, prin intermediul instrumentului PuzzleMaker, pentru profesori, elevi şi părinţi, ce ne permite să generăm pentru listare propriile careuri cu cuvinte ascunse, cuvinte încrucişate, careuri matematice, labirinturi… La fiecare dintre aceste activităţi există mai mulţi paşi în care le putem particulariza, la fiecare pas dându-ni-se explicaţii şi eventual îndrumări cu privire la valorile cele mai potrivite.

imagine

De exemplu, la careurile cu cuvinte ascunse, putem indica un titlu pentru careu, mărimea careului (câte pe câte litere), dacă dorim sau nu să existe litere comune, formatul în care dorim să avem careul, şi în fine ajungem să indicăm cuvintele din careu, fără diacritice, separate prin orice caracter care nu e literă. Suntem sfătuiţi şi să verificăm careul împotriva formării de cuvinte nedorite – filtrul automat funcţionează evident pentru limba engleză. Există şi careuri cu cuvinte ascunse – după găsirea cuvintelor indicate, luând de la începutul careului descoperim literele unui cuvânt surpriză.

imagine

La careurile matematice, putem indica mărimea careului – de la 3 x 3 la 10 x 10 -, putem alege dacă operaţiile să se facă respectând ordinea operaţiilor – adică înmulţirea şi împărţirea înaintea adunării şi scăderii – sau dacă dorim să fie făcute pur şi simplu de la stânga la dreapta. În careul ce va fi generat copiii vor trebui să includă numerele de la 1 la 25 de exemplu – dacă e de 5 x 5 -, fiecare număr apărând o singură dată. Interesant! Atenţie – rezultatele pot fi şi negative, şi cu trecere peste ordin. Şi un alt exemplu: la labirinturi putem alege forma, mărimea, cât de mare să fie un pătrat din labirint, şi metoda de umplere a lui: cu cărări la întâmplare; majoritatea orizontale; majoritatea verticale; în formă de tablă de şah; în cercuri concentrice; în formă de X – veţi înţelege mai bine ce înseamnă fiecare stil când veţi genera câte un exemplu din fiecare. Cum e greu de explicat fiecare gen de activitate realizată de PuzzleMaker, vă las să le descoperiţi pe celelalte. Succes! – şi copiilor la şcoală.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,20 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *