Aviary e complet gratuit


Un anunţ de ieri de pe blogul Aviary ne spune că această suită de webaplicaţii pentru editarea de imagini a devenit gratuită! Cum aşa? În urma unei runde de căutare de finanţatori. Se pare că s-au descurcat atât de bine încât nu mai au nevoie să impună abonamente şi Aviary, în întregime, e accesibil gratuit. Adio limitări la salvare, watermark-uri şi altele. (Nu pot să nu mă întreb: Picnik nu reuşeşte ceva similar?) Pentru cei care au nevoie să li se amintească (de-a lungul timpului am mai scris despre acest subiect), Aviary se încadrează în categoria aplicaţii online de editare a imaginilor.

imagine

Doar că începutul timid a fost urmat de explozia a tot felul de instrumente (uneori mergând de la grafică chiar şi la audio – acum câteva luni scriam despre Myna). Dacă vreţi ca Aviary să vă fie mai aproape, puteţi încerca să folosiţi extensiile ce le oferă. Au una şi pentru Chrome, şi promit că în curând aceasta va face capturi nu doar la partea vizibilă dintr-o pagină web ci la întreg conţinutul ei (simulând deci defilarea). Extensia se laudă că după realizarea capturii veţi putea “instant” să o editaţi. Ei bine… probabil depinde de ce computer mega-ultra-rapid aveţi, dar la mine nu e tocmai instant.

imagine

Puteţi opta în ce aplicaţie Aviary să se deschidă captură. Implicit este Image Markup, utilă pentru prelucrări minime (cele mai frecvente când lucrezi, ca blogger de exemplu, cu capturi pentru un articol): decupare (crop), scalare (redimensionare), adăugarea unor elemente minime (linii, cercuri, dreptunghiuri, săgeţi…). Dacă vreţi mai mult, click pe Advanced Editor sau pe Image Effects şi veţi vedea tot felul de instrumente suplimentare.

imagine

Aviary şi-a construit un important renume (recent am văzut o carte – tipărită, nu electronică – dedicată acestei familii de aplicaţii grafice) şi nu degeaba. Dar probabil până nu bate viteza unui IrfanView instalat local, nu voi folosi prea des Aviary sau extensia asociată. Pentru deplasări însă, când nu eşti la propriul tău calculator, cu ce programe vrei tu, suita Aviary e extraordinar de utilă. Şi de ieri fără limitări. Măi, măi…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *