Cea mai bună muzică a ultimilor 30 de ani


Astăzi am avut în mod special două bucurii. Mai întâi că mi-am luat salarul 🙂 – cu o întârziere de două săptămâni, aşa că bucuria a fost mare. Iar a doua un sit cu multă muzică bună. Îi mulţumesc lui Andrei D care cu un email foarte laconic m-a făcut să ajung pe Welkestijl.nl. Probabil nu aţi vizitat prea multe situri olandeze, dar acesta merită. Veţi găsi nu mai puţin de o mie de piese audio reunite generic sub titlul “Best of the last 30 years”. De câteva ore de când ascult în continuu acest top am auzit nenumărate piese favorite, precum şi piese pe care nu credeam că le voi mai reauzi vreodată. Mi-am amintit muzica ce o ascultam la pick-up prin 1985, dar şi cea difuzată de posturile TV după 1990. Şi se găsesc şi piese mai recente.

imagine

Situl nu este în olandeză! De fapt esenţa este un player prins şi în captura de mai sus. Iar butoanele nu au nevoie de traducere 😉 . Puteţi alege ce piesă doriţi sau să le lăsaţi să “curgă” în ordine (sau în dezordine, căci aveţi şi buton de Shuffle). Dacă o piesă pare că nu merge la un moment dat, mai daţi o dată click pe ea. De regulă merge aşa. Eu am întâlnit 1-2 piese care nu au mers nicicum, într-o mare de sute de piese ce au mers. După cum vedeţi în captura de mai sus, player-ul arată şi o copertă a albumului de unde e piesa… uneori nimerind, alteori nu.

Piesele nu sunt găzduite pe situl olandez: probabil v-aţi aşteptat la aşa ceva. Ele sunt luate aiurea de pe web. Dacă doriţi să descărcaţi una anume mergeţi aici şi daţi click dreapta, Save link as / Salvaţi link-ul ca… sau cum o fi scriind în navigatorul Dvs. Evident că nu e prea legal, dar nu vă spun ceva nou. Încă o dată îi mulţumesc lui Andrei D. Am ascultat cam 150 de piese din cele 1000 şi abia aştept să le ascult şi pe restul. Pasionaţii de muzică foarte nouă pot să rămână pe YouTube sau Trilulilu. Cei care ascultă muzică de 10-20-30 de ani, sau mai mulţi… păşiţi cu curaj pe primul link din articol.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 4,70 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Raimi spune:

  Super! L-am „notat”.

 2. sorin spune:

  Din pacate nu se poate intra pe site!

 3. radu.capan spune:

  Eu am intrat acum, fără probleme. Deci merge. Poate o fi avut o scurtă cădere, dar de mers merge.

 4. Cosmin spune:

  Confirm ca muzica e super dar confirm si problema lui Sorin. De pe conexiune clicknet il pot accesa, dar de pe RDS nu merge deloc.

 5. sorin spune:

  Oare de ce nu se poate intra de pe RDS?
  Din pacate eu am RDS!

 6. moroshan spune:

  Chiar ca nu vrea dp RDS. 😕


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *