FindIcons.com


Probabil aveţi deja sursele favorite de unde căutaţi iconiţe. Eu de exemplu apelez de regulă la IconFinder şi IconLet. Dar astăzi am descoperit FindIcons şi, pe lângă că numele e uşor de reţinut, este şi bogat (cică peste 300.000 de iconiţe în peste 2.100 de seturi) şi uşor de folosit. Vă întâmpină cu o pagină ce conţine o căsuţă largă pentru căutare (a la Google). Scrieţi câteva litere şi aşteptaţi. Veţi vedea că vor apare sugestii, iar în dreptul lor numărul de rezultate (corect, tot a la Google). După căutare veţi vedea imaginile dispuse într-o grilă (cam ca la Google Images) şi puteţi să o “deschideţi” pe cea dorită.

imagine

Pe lângă că sunt multe iconiţe (şi de calitate), ce atrage la acest sit sunt instrumentele de filtrare a căutării. În partea stângă (captura de mai sus) veţi găsi câteva facilităţi utile: puteţi stabili câte iconiţe să fie într-o pagină de rezultate (24, 36, 48) şi dacă să fie afişate pe fundal alb, albăstrui sau transparent. Mai important sunt însă filtrele: puteţi limita dimensiunile iconiţelor rezultate (ex: între 100 şi 200 pixeli); puteţi alege o culoare dominantă (ex: iconiţe cu mult galben); puteţi alege stilul (3D, Crystal, Hand Drawn); criteriul de sortare a rezultatelor; dar şi licenţa (pentru uz comercial; care nu cer link înapoi…). Partea tristă este că am dat şi de iconiţe al căror statut dpdv al copyright-ului era declarat “necunoscut”. Păcat. În rest însă doar de bine.

imagine imagine

Când ajungeţi la iconiţa dorită puteţi vedea la ce dimensiuni este ea disponibilă şi să o salvaţi într-unul din formatele existente (dacă sunt mai multe). Dacă vreţi să vedeţi aleator iconiţe, mergeţi la Excite me. Într-o versiune viitoare situl va fi disponibil în mai multe limbi. Dacă doriţi să ajutaţi mergeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Sorin spune:

    Foarte buna sugestia. Cautam icoane free si nu stiam unde. Acum e ok, am iconite cate vreau. 🙂 Merci mult.

  2. Alex E. spune:

    Un site cu icon-uri 100% profesionale si de cea mai inalta calitate : http://www.iconspedia.com/
    Fiind un designer extrem de pretentios, in urma cautarilor (de ani de zile, fara nici o exagerare) pe internet – pot spune ca Iconspedia este liderul, de necontestat, in materie. Bineinteles, toate seturile (sau individual) sunt gratuite. Happy downloading!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *