7plus aduce plusuri Windows-ului


7plus este un program practic lansat ieri, 1 aprilie, dar nu e o păcăleală. Programul este realizat cu AutoHotkey, asemănător cu AutoIt-ul căruia i-am alocat zilnic spaţiu de câteva zile încoace. Practic autorul a adunat sub această “umbrelă” o serie de scripturi din alte surse, plus unele scrise de el. Rezultatul: o aplicaţie teribil de utilă, dar puţin cam haotică. Facilităţile sunt grupate pe cinci taburi pentru moment: două pentru MS Explorer, unul generic pentru Windows, unul pentru FTP şi altul Varia… Fiecare facilitate poate fi dezactivată, debifând căsuţa din dreptul ei. În plus – de apreciat! – autorul a investit mult timp pentru ca fiecare facilitate să aibă un scurt material video explicativ.

imagine

Cum aplicaţia nu cere instalare, cel mai bine este să o descărcaţi şi lansaţi. Poate începătorii nu vor câştiga prea mult, dar cei care folosesc intens calculatorul vor fi recunoscători pentru timpii salvaţi. Am să exemplific doar unele dintre facilităţi (pentru că sunt prea multe, şi eu însumi am testat doar o parte).

 • dacă în clipboard ai un text şi dai paste în MS Explorer acest text va fi salvat în clip.txt (sau ce nume alegi); similar pentru imagine în clip.png
 • dacă în MS Explorer eşti pe un fişier imagine şi dai F3 va fi editat cu editorul de imagini specificat; orice altceva va fi editat cu notepad.exe (configurabile ambele opţiuni)
 • în sfârşit F8 pentru a crea un director (şi nu tot drumul prin meniuri)
 • cu Backspace mergi la folderul deschis anterior (doar în Vista şi Windows 7 – facilităţile specifice unor anumite sisteme de operare sunt semnalate ca atare)
 • dublu-click pe un spaţiu alb în Explorer te duce la folderul superior (adică din c:\director\subdirector în c:\director)
 • dublu-click pe taskbar va lansa Task Manager (sau ce doriţi Dvs)
 • un click-mijloc pe bara de titlu a unei ferestre poate să o închidă
 • un click-dreapta în schimb poate să o fixeze “mereu deasupra”

Separat aş dori să scriu despre facilităţile legate de FTP. Dacă aveţi un cont FTP generos, programul vă poate servi pentru publicarea rapidă în acel cont: selectaţi fişierele şi apăsaţi CTRL-U. Pentru capturi există o facilitate specială (astfel încât faci captura, ea ajunge prin FTP în contul tău, iar în clipboard ţi se pune calea spre imagine – astfel imediat poţi difuza linkul prietenilor). Aş mai aminti că cu Win-V se pot vedea informaţii memorate anterior în clipboard, dar mie această facilitate nu mi-a funcţionat cum m-aş fi aşteptat. Sunt sigur că programul se va schimba în timp (ca taburi şi structurare a facilităţilor). Sper să aducă şi alte lucruri bune… şi să rămână gratuit (fiind un proiect personal sunt şanse).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. un link spune:

  Pune si un link de downlaod direct al programului. 🙂

 2. radu.capan spune:

  Pai am pus link spre pagina programului (chiar la inceput de articol). De descarcat se descarca de la pagina de download. Nu pot da link direct pentru ca cine citeste peste doua luni articolul ar fi condus la versiunea 1.0, dar intre timp poate a aparut alta. Deci cel mai bine e de mers aici
  http://code.google.com/p/7plus/downloads/list
  si de descarcat cea mai noua versiune.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *