Photoshop CS5 e gata de livrare


Adobe trece printr-un moment mai tensionat în aceste zile, subiectul fierbinte fiind: “mai e sau nu nevoie de flash?” HTML5 se conturează a fi responsabil de presupusa (viitoare) moarte a flash-ului, iar Apple, Google şi Microsoft par a fi de acord cu aceasta, chiar dacă cu tonuri (şi consecinţe) diferite. Personal nu am fost niciodată fan al elementelor flash din paginile web… excepţie evident flash-ul folosit pentru clipurile video. Doar că HTML5 poate reda materiale video şi fără flash, aşa că… Dar dincolo de aceste probleme, Adobe trăieşte acum şi un moment de glorie mulţumită versiunii CS5 a celebrului Photoshop. De astăzi se pare că e disponibil spre descărcare, cu un trial complet funcţional timp de 30 de zile.

imagine

Dacă aţi mers pe primul link de mai sus veţi vedea că sunt evidenţiate, cu trei clipuri scurte, trei noutăţi/îmbunătăţiri: Complex selections, Content-Aware Fill şi Superior HDR Imaging. Vă recomand să vedeţi această pagină pentru a vedea noutăţile legate în special de editarea fotografiilor. Eu continui să fiu uimit de extraordinara capacitate de “umplere ţinând cont de context” (nu sună prea bine, nu? dar aşa ceva ar fi în limba română) şi cred că următorul clip e convingător.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Vlad spune:

    Da, din pacate acuma CS5 cere de la procesor si suport SSE2 pe care nu il am pe calculator doar pe laptop (noroc ca am mouse pentru laptop). Cam asta ar fi singurul dezavantaj pentru CS5.

  2. Adi spune:

    Chiar se pune problema ca flash-ul e pe moarte? Eu am avut ocazia sa scriu cateva aplicatii in flash. Cred ca este mult mai usor de dezvoltat decat orice combinatie css+js+html. Nu zic ca nu poti face nus’ ce minuni cu HTML5, dar e ceva mai complicat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *