Slideshow pentru Chrome


“Transformaţi în slideshow site-urile dvs. preferate de fotografii, cum ar fi Flickr, Picasa, Facebook sau Google Căutare de imagini.” Astfel se prezintă extensia Slideshow şi practic spune totul iar eu aş putea să închei prezentarea 🙂 . Dar dacă vreţi să mai stăm puţin de vorbă se poate: extensia se activează pe anumite situri unde apar galerii de imagini. Mai jos vedeţi pe Flickr, dar am testat şi pe Picasa şi la căutările Google de imagini. Pe un astfel de sit apare jos o bandă cu imaginile, gata de navigat în sistemul slideshow. De fapt aproape: nu există play, adică derulare automată, ceea ce personal consider un mare minus.

imagine

Mai jos vedeţi o imagine “deschisă”. După scurt timp thumbnail-urile de mai jos dispar şi cu săgeţile dreapta şi stânga putem să navigăm înainte şi înapoi. Şi da, aşa cum bănuiţi, când apăsăm F11 totul devine mai superb, fiind pe tot ecranul, fără nimic altceva decât imaginea care ne interesează. Foarte utilă o astfel de extensie dacă folosiţi des Flickr sau Picasa (cum sunt eu).

imagine

Poate doriţi să încercaţi şi extensia iSlide care e mult mai complexă… dar scârţâie rău (în testele mele cel puţin). E plină de opţiuni (inclusiv derulare automată), se vrea a merge cu orice sit include imagini, e configurabilă cu combinaţii de taste şi cam tot ce vrei… dar nu prea merge (nu detectează corect numărul de imagini). Poate o versiune ulterioară. Sau o a treia extensie care să ia ce e bun din cele două pomenite aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *