Google Analytics Dashboard pentru WordPress


Google Analytics oferă printre cele mai bune statistici privind vizitele şi vizitatorii cred că le este multora evident. Pentru mulţi poate fi prea stufos, dar şi atunci e bine să îl ai măcar ca opinie secundară. Dacă folosiţi WordPress există mai multe soluţii pentru a vedea informaţiile statistice chiar din “panoul de bord”, Google Analytics Dashboard fiind cea asupra căreia ne oprim în continuare. Pagina oficială a pluginului se găseşte aici, dar probabil cel mai lejer este să îl instalaţi direct din back-end-ul de administrare WordPress. După instalare şi activare va cere, evident, datele contului Google Analytics (adică datele contului Dvs Google).

imagine

Atenţie: acest plugin porneşte de la premisa că folosiţi Google Analytics deja cu respectivul sit. Desigur, nu e târziu nici să începeţi acum, dar datele – cu relevanţă – vor apare doar în timp. După ce aţi dat cele necesare pentru identificare, veţi avea o listă din care să alegeţi situl curent (presupunând că folosiţi contul Google Analytics pentru mai multe situri). La setări mai puteţi alege pentru cine să fie vizibile informaţiile în dashboard (bord sau panoul de bord cum apare în WP tradus în română). Probabil veţi lăsa doar administratorul, dar la blogurile în echipă se pot alege şi niveluri inferioare, precum editori sau chiar până la abonaţi. Toate fiind pregătite, când veţi merge în back-end veţi vedea un widget ca mai sus, doar că se continuă cu Top Posts, Top Searches şi Top Referers.

imagine

Dar pluginul nu se opreşte aici: o facilitate interesantă este că în lista de articole apare o coloană nouă, Analytics, ce dă informaţii vizuale despre interesul pentru acel articol, respectiv informaţii text despre numărul de afişări ş.a. În fine, o a treia facilitate oferită de acest plugin este de a insera, opţional, graficul cu afişările în articolele în care doriţi (scrieţi [pageviews: sparkline]). Acest plugin probabil nu prezintă interes pentru publicul larg, dar cei care au motive să urmărească detaliat impactul unor articole sau progresului sitului în general, via instrumentul Google, îl vor aprecia fără îndoială.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Nu se poate implementa si intr-un blog facut pe WordPress.com?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *