Blink! Te uiţi şi eşti logat


Multe laptopuri includ posibilitatea logării în Windows prin recunoaşterea amprentei. Mai mult, vin cu programe ce îţi permit să setezi parole, în Windows, după deget: cu arătătorul parola pentru Facebook, cu inelarul pentru GMail, cu degetul mare contul bancar… Iată acum, dat fiind că majoritatea laptopurilor vin acum cu webcam încorporat, ne putem identifica pur şi simplu arătându-ne faţa. Blink! este un program gratuit pe care, recunosc, nu l-am testat, dar a provocat multă “cerneală” pe diverse bloguri de limbă engleză ce le urmăresc. Ideea e simplă: instalaţi, configuraţi şi la următoarea intrare în Windows webcam-ul va fi pornit automat şi va face login conform… feţei.

imagine

Programul poate fi folosit deci şi de un singur utilizator şi de mai mulţi (într-o familie Windows-ul se va loga după cel ce stă în faţa webcam-ului). Algoritmii de recunoaştere se laudă a funcţiona bine (cică no false positive – sunt curios la gemeni ce face 😉 ) şi pe timp de zi şi de noapte (evident, nu întuneric absolut). Mai mult, cu freză schimbată, ras, ochelari sau fără. Programul nu elimină posibilitatea logării prin scrierea parolei (ceea ce e de bine dacă la un moment dat aţi dormit atât de prost peste noapte că nici Blink! nu vă mai recunoaşte).

Interesant este însă un “efect lateral” al aplicaţiei. Ea poate face captură la fiecare tentativă (reuşită sau nu) de identificare. Aceasta înseamnă 1) că puteţi vedea cine a umblat la calculatorul Dvs; sau 2) dacă a fost furat şi aţi făcut ca imaginile cu capturile să fie automat sincronizate online… ştiţi (cum arată) hoţul. Atenţie: merge doar pentru Vista şi 7 cu 32 de biţi (nu 64). Mai multe informaţii în documentaţia online de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. teo spune:

  Ok, testat aprox 16 ore. Seara pe intuneric total nu te recunoaste. A doua zi dimineata i-a luat 30 sec sa ma recunoasca. Nu e viabil.

 2. Xantes spune:

  Flawlessly… in Windows 7 on a Acer Apire 5315! Everything else is a compromise!

 3. Xantes spune:

  Revin asupra aplicatiei LuxandBlink… singura problema este lumina slaba. Dar in rest, daca are minimul de iluminatie, recunoaste subiectul foarte repede, in mult mai putin de 30 de secunde!
  Acuma, ce-ati vrea?! Sa va recunoasca si pe intuneric… este o aplicatie dependenta de performanta camerei web. Daca va veti lua una si cu proprietati de Infrarosu, probabil ca va functiona si la 0 (zero) lucsi.
  Cea pe care o am pe laptopul meu este de 1,3Mp si probabil ca este cel putin suficienta pentru aceasta aplicatie.
  Aaaaa… si sa nu uit. LuxandBlink, pe Acer Apire-ul meu 5315, functioneaza excelent in Windows 7!

 4. Dan Ziman spune:

  Incearca sa folosesti. Eu deja un an folosesc Rohos Face Logon recunoasterea fetei. E necesar o configurare preventiva si programul devine comod de utilizat si chiar simplu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *