10 lucruri frumoase şi utile în Google Calendar


Google Calendar este webaplicaţia mea favorită. La birou folosesc Outlook pentru că am descoperit că am nevoie, acasă folosesc Google Calendar chiar şi când nu am nevoie. În imaginea de jos am capturat un exemplu de folosire tipică" în zona centrală e deschisă o întâlnire, în dreapta e activată bara de gadgeturi "Labs" iar în stânga bara laterală Google. În sfârşit în extrema stângă se vede propriul panou lateral al browserului.

imagine

Aşadar…

1. Conturi personale multiple (2)

Aş vrea (vreau) să am acces permanent la Calendar din browser. Dacă aş folosi contul Gmail de bază ar însemna să stau mereu logat, ceea ce nu e foarte sănătos din punct de vedere al securităţii – mai ales de când Google mi-a activat cu de la sine putere şi Buzz cât şi Search History. Dar dacă am (şi am) un cont Gmail de sacrificiu (=pentru situri nesigure) atunci acel cont poate primi drepturi depline pe calendarul meu. Iar contul de sacrificiu poate sta logat permanent. Desigur, cineva poate să îmi spargă parola şi să afle ce am program am dar, credeţi-mă, nu sunt o persoană aşa interesantă.

Un alt lucru util: bookmark-ul de la calendar poate fi pus în bara de instrumente de la Opera Mail (clientul de mail integrat în browserul Opera). Aspectul va fi cel dat de faviconul Google (2). Acuma am mail, browser şi calendar în o singură fereastră. Ok, a fost nevoie de puţină muncă dar a meritat.

2. "Calendare" specializate

– Weather (5) (parcă înainte era Meteo) arată vremea pentru 4 zile în localitatea în care susţin că locuiesc

– Tasks (3, dar şi 7) vine de la Google Labs şi e o listă de sarcini de îndeplinit până la anume termene limită (cam la fel ca în Outlook)

3. Acces la calendare publice (de exemplu sărbători) (4)

4. Hartă – prezentă de mult dar de curând hărţile Google au devenit suficient de puternice să fie şi utilă în România. Nu trebuie indicată o locaţie, Google va sugera un rezultat în funcţie de locaţia declarată.

5. Reminder SMS gratuit (8), chiar şi în România.

6. Recunoaştere a invitaţiilor din Ms Outlook. Pe lângă avantajele evidente asta permite şi unele trucuri speciale: puteţi forwarda o întâlnire de la serviciu şi veţi primi automat reminderul SMS de la punctul anterior

7. World Clock (9) – nu e musai util pentru cei mai mulţi dar am avut mereu o slăbiciune pentru asemenea ceasuri. Cel de la Google arată ora curentă când vezi calendarul dar ora evenimentului când ai deschis un anume eveniment.

8. Wallpaper (nu se poate vedea în această imagine).

9. Ataşamente Google Docs – nu sunt fan Docs, ar dacă tot ai o întâlnire un ataşament poate fi absolut necesar. (nu se poate vedea în această imagine)

10. Tipărire calendar (nu se poate vedea în această imagine)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. gxg spune:

  Dacă ești preocupat de securitate ar trebui să folosești modul de acces secure cu https. Mai toate aplicațiile Google îl oferă, iar în Gmail mai nou este standardul.

 2. Cosmin spune:

  Salut!

  Ai cumva un Calendar Google cu toate zilele de sarbatoare din romania (ex. sfinti) sau ai vrea sa participi la crearea unuia?

  Multumesc.

 3. radu.capan spune:

  Răspunsurile sunt din păcate „nu” şi „nu”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *