Free Audio Editor


Free Audio Editor este o aplicaţie gratuită şi… comercială. Mda. Partea bună e că programul în sine este complex, cu multe funcţiuni (depăşeşte de mulţi iubitul Audacity). Partea proastă e că unele opţiuni deşi apar ca active, merg doar dacă treci la versiunea comercială. Un exemplu concret: de salvat în format MP3 nu poţi cu versiunea gratuită 🙁 . Aş fi zis că e un minus major dacă nu ar exista atâtea programe de convertit din WAVE în MP3. Da, ştiu, înseamnă să foloseşti o combinaţie de aplicaţii… dar măcar nu scoţi bani din buzunar. Presupunând că aţi trecut peste aceste mici-mari inconveniente, să vedem ce face acest editor.

imagine

Evident că fiind un editor permite să decupezi, copiezi, lipeşti fragmente audio. Acestea pot să vină dintr-un fişier de pe harddisk sau se poate folosi instrumentul încorporat pentru înregistrare audio. Apoi, pe tot fişierul sau doar pe o bucată din el, pot fi aplicate tot felul de efecte (de la clasicul ecou până la altele avansate). Dacă sursa e un material înregistrat veţi dori aproape sigur să folosiţi instrumentele de reducere a zgomotului: în fila Noise Reduction avem trei instrumente: Noise Reduction, general şi două particulare: Cassette Noise Reduction şi Voice Breath Noise Reduction (acesta din urmă ar fi pentru înregistrări cu microfonul).

imagine

Poate neaşteptat la un editor audio este prezenţa unui instrument de descărcat de pe YouTube (în format FLV) şi extras doar sonorul (da, aici lasă în MP3… yeee!). Generic şi materiale video deja existente local pot fi transformate în audio (adică extrasă strict partea audio). De asemenea Free Audio Editor include un instrument pentru… “rip” CD-uri (adică preluarea în fişiere audio a melodiilor de pe un CD audio). Inclusiv cu consultarea internetului pentru denumirea automată a track-urilor.

imagine

Alte informaţii aici. Dacă nu vă satisface vă amintesc că în articolul din 2008 intitulat Editări audio şi de imagini sunt pomenite 25 de editoare audio gratuite. Deci aveţi de unde alege.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Ceva imi este fff cunoscut aici…
    Maestrul Capan vorbeste despre un program free, treaba limpede dealtfel, doar ca sunt fff multe asemanari izbitoare cu un alt program, Cool Record Edit Pro (CREP), comercial si ceva mai complex, cu care – repet – cel dintai seamana la indigo. Pai, ia comparati aici: acesta http://www.free-audio-editor.com/index.htm este programul free, prezentat pe aceasta pagina, iar aici http://www.coolrecordedit.com/ gasiti programul „clona”, aproape 30 $ la varianta 10.3, pe care eu il folosesc ( 😉 saru’ mana RAPIDSHARE, mi-i tare drag ptr. ca este fff indemanos ptr. ceea ce am eu de facut http://www.trilulilu.ro/moroshan/a67822325694fb 😉 ).
    Nu intru in detalii, insa o remarca de final, apropo de asemanarea izbitoare intre cele doua, tot as mai face… Anume, cu referire la acel instrument fff fain pentru inregistrat. AICI http://www.free-audio-editor.com/features/index.htm#2 in varianta free, si AICI http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Audio/Audio-Editors-Recorders/Free-Sound-Recorder.shtml, atentie, tot varianta… free, practic fiind vorba despre acelasi program de care eu m-am… lipit odata cu CREP care, dupa cum ati constatat, costa ceva banuti in conditiile in care (nu am testat/comparat, doar din cele spuse de catre maestrul Capan) nu-i nus’ ce mai rasarit fata de varianta Free Audio Editor prezentata pe aceasta pagina. Sincer, n-am fost atent la cei care livreaza programele, producatorii adik, asta ramanand eventual in atentia curiosilor care au lecturat (si) randurile de fata…
    Asta doar in cazul in care nu v-am omorat cu plictiseala si ati plecat mai devreme 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *