WeTransfer până în 2GB


WeTransfer.com este un nou serviciu pentru sharing de fişiere. Sătui de astfel de situri ce apar şi dispar? Probabil că da. Dacă e să rămânem în tabăra optimiştilor să vedem atunci prin ce se evidenţiază acest nou serviciu. Prin mai multe elemente! În primul rând te cucereşte vizual. E 100% flash dar se încarcă rapid şi, după cum vedeţi mai jos, întreaga pagină e ocupată de o imagine, un fel de tapet, ce se tot schimbă periodic. Credeţi că este împotriva plictiselii? De variaţie până se încarcă fişierul? Surpriză: nu. Sunt de fapt reclame. Cineva plăteşte să îi apară o astfel de imagine cu o mică identificare (culmea, ce nu conduce undeva) în colţul dreapta-jos. De ce? Mister pentru mine.

imagine

Astfel situl ne spune că partea financiară o are asigurată… dar rămâne să vedem dacă chiar e realistă această idee neobişnuită. În centru se află o mică fereastră cu esenţialul: un formular cu o secţiune unde alegem fişierele (în total 2GB… dar după o putem lua de la capăt cu alţi GB, de e nevoie); până la 20 de adrese ale prietenilor care să fie notificaţi de încărcarea fişierelor; adresa Dvs de email şi, opţional, un mic text (ex: “dragi prieteni, aici e filmuleţul de la aventura noastră de la sfârşitul săptămânii trecute” sau dimpotrivă “dragi colegi, aici e tona de documentaţie pe care şeful ne-a cerut să o procesăm în acest week-end”). E bine să daţi adresa Dvs de email reală, pentru că aşa veţi primi când s-a terminat încărcarea un email de notificare, iar apoi de fiecare dată când unul dintre “adrisanţi” descarcă fişierul sunteţi de asemenea notificat.

imagine

Mai sus vedeţi în prima captură progresul la publicare, în a doua notificarea că încărcarea s-a terminat, iar în a treia ce vede cel care vrea să descarce fişierul. Apropo: fişierele sunt păstrate pentru 14 zile. Viteza la publicare a fost destul de bună (dacă chiar vrei să publici 2GB vei avea mult de aşteptat, totuşi). Situri gen WeTransfer sunt excelente pentru a evita ataşamente uriaşe la emailuri, dar pentru schimburi clare (ai aici fişierul X, descarcă-l acum). Nu e o soluţie de depozitare pe termen lung (să fie clar). Să sperăm că va rezista. Personal mie îmi place, iar numele e uşor de reţinut. Şi dacă vă plac imaginile de fundal le găsiţi aici spre descărcare, la rezoluţii mari.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Dragos spune:

  Am testat webapp-ul si e excelent. Sper sa ramana asa.
  Multumesc ca l-ai semnalal.

 2. kye spune:

  Cu ce e mai bun decit Transfer.ro??? Doar ptr background?
  Este extern, ceea ce ofera viteza mica ptr cei din tara comparativ cu Transfer.ro sau Dump.ro.

 3. Another favorite option is File Apartment (http://www.fileapartment.com). Easy to use, fast, no software to download or registration, up to 1 GB, free option, safe, and secure.

 4. Presa Vasile spune:

  Transferul este realizat rapid… excelent.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *