Măsuraţi timpul petrecut în faţa calculatorului sau pe web


Vă uitaţi la ceas în timp ce lucraţi la diferite proiecte pe calculator? Să presupunem că lucraţi la un proiect pentru un client şi doriţi a-i prezenta şi afişa în nota de plată timpul exact alocat proiectului respectiv sau că din diferite motive doriţi să contabilizaţi pauzele pe care le faceţi cu un simplu joc pe calculator, care de regulă sunt mai lungi decât le-aţi planificat şi aţi dori să le scurtaţi. Pentru aceasta vă recomand pentru început un program: timeEdition.

imagine

Prin intermediul timeEdition aveţi la îndemână următoarele facilităţi: înregistrarea şi memorarea timpului alocat diferitelor activităţi pe web, selectarea mai multor clienţi, a mai multor proiecte şi activităţi. Timpul rezultat poate fi salvat în tabele Excel sau în fişiere tip calendar. Programul este disponibil gratuit pentru cele trei sisteme de operare importante, Windows (începând cu XP, Windows7 nu este amintit dar dacă merge cu Vista ar trebui să funcţioneze şi cu noua versiune 7), Linux şi MacOS X. În testele mele programul s-a descurcat foarte bine, am fost chiar plăcut surprins că după descărcarea şi despachetarea arhivei nu s-a cerut instalarea, deci s-ar putea folosi chiar şi portabil dacă lucraţi în locaţii diferite, atenţie doar la indicarea directorului de salvare şi memorare a datelor.

O variantă mai simplă dar utilă doar dacă lucraţi la proiecte pe web sau vă petreceţi majoritatea timpului pe web este dată de utilizarea extensiilor sau suplimentelor Rescue Time. Nu vă opriţi la pagina principală care poate induce în eroare, ci pur şi simplu urmaţi linkurile următoare şi instalaţi extensiile pentru browserul dvs. preferat, Firefox sau Google Chrome. După instalarea extensiei veţi avea la dispoziţie un mic simbol în formă de cruce neagră cu ceas în bara de jos a navigatorului. Cu click pe acesta se afişează o nouă bară care oferă statistici privind timpul petrecut pe un anume site într-o zi, într-o săptămână sau într-o lună. Se pot seta intervale de pauză sau împărtăşi rezultatele prietenilor/cunoscuţilor prin intermediul Facebook.

Sper să petreceţi cât mai mult timp pe CNet.ro!

imagine

Tocmai în momentul scrierii acestui material am fost anunţat prin FeedReader de apariţia unui alt articol pe aceeaşi temă. Deşi prezintă în mare parte programe comerciale îl recomand spre citire.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Ionut Staicu spune:

  Eu folosesc Paymo pentru time tracking. Nu-mi dau seama exact cum lucrează TimeEdition (nu l-am instalat), dar Chrometa (menționat în articolul de pe frelancefolder) este excelent pentru uitucii care fie uită să oprească, fie uită să pornească timerul.

 2. xdynx spune:

  Am avut si eu programul… dar manca mult RAM si l-am scos… Pt Firefox foloesc Usage Counter.

 3. jürgen.toth spune:

  Un articol recent cu unele recomandări interesante este accesibil aici: http://www.1stwebdesigner.com/resources/awesome-tools-freelancers-time-management/
  @xdynx: Cât RAM consumă la dvs. TimeEdition? La mine nu a trecut de 17 MB, în comparaţie cu alte programe e „nimic” iar calculatoarele actuale de ce oare suportă şi 3-5 GB RAM, să le acopere praful? 🙂

 4. jürgen.toth spune:

  Pentru managamentul timpului se poate utiliza şi ManicTime: http://www.manictime.com/

 5. jürgen.toth spune:

  O alternativă pentru time-management despre care tocmai am aflat şi la prima vedere pare interesantă şi promiţătoare este Kimai: http://www.kimai.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *