Pizza Chef 2


Pizza Chef 2 este o interesantă şi reuşită combinaţie de match 3 şi management al timpului… şi al unui restaurant, de fapt al unui lanţ de restaurante, până la final. Ştiţi că la unele jocuri de tip match 3 fundalul de sub piese se schimbă când facem formaţiuni de 3, şi nivelul se termină atunci când ai schimbat fundalul la toate piesele. Ei bine, aici fundalul îl constituie "ochiurile" de la aragaz, care se "aprind" sub piesele eliminate. Pe "ochiurile" astfel aprinse putem aşeza comenzile clienţilor; se pare că ele sunt gata pregătite, trebuie doar să le încălzim. Ca la alte jocuri cu restaurante sau florării, clienţii vin unul după altul, ne spun comanda, şi la plecare ne dau un bacşiş mai mare sau mai mic, în funcţie de cât de mulţumiţi sunt de promptitudinea cu care au fost serviţi.

imagine imagine

În povestea jocului, unchiul eroinei principale dispare pe neaşteptate, pentru că… a inventat o reţetă super-specială de pizza, pe care unii vor să i-o fure. Cam ciudat motiv să fii urmărit de "mafia"… Aşa că tânăra rămâne cu restaurantul pe cap. Provocarea mare constă în a te împărţi între a face formaţiuni de minim 3 piese la fel, a culege bonus-urile de pe tablă şi a avea grijă să onorezi cât mai rapid comenzile. E foarte uşor să te prinzi la un moment dat cu match 3-ul, şi să uiţi de comenzi, sau să te concentrezi pe aşezarea comenzilor pe aragaz, şi să te trezeşti că nu mai ai ochiuri aprinse. Noroc că nu trebuie tot noi să le livrăm comanda gata făcută sau să luăm banii. Trebuie să începem cu match 3, ca să facem loc pe aragaz pentru pizza de 2×2, sandwich-urile de 3×1, frigăruile de 4×1, fripturile de 3×2, pizza Pitagora în formă de triunghi, şi aşa mai departe, meniuri tot mai "complicate" – ca formă -, în funcţie de reţetele pe care le cumpărăm. Acesta este un al treilea aspect al jocului: îmbunătăţirea restaurantului, prin cumpărarea de noi reţete, prin dotarea lui cu aparatură mai bună şi prin decorarea lui. Toate acestea le facem cu monedele adunate în joc, pe lângă punctele pe care le adunăm din plata comenzilor – avem de atins un scor minim pe zi, şi unul pentru nivelul expert, care ne mai poate aduce monede în plus.

imagine imagine imagine

Ne ajută cu aprinderea mai multor ochiuri de la aragaz faptul de a face formaţiuni de 4 sau de 5, şi anumite piese speciale care aprind un rând întreg. De asemenea, e domnie curată din momentul în care primim şi un acumulator care ţine timp de câteva secunde aprinse toate ochiurile – nu uitaţi să îl şi îmbunătăţiţi: să creşteţi numărul de secunde de aprindere, sau să scădeţi numărul de fulgere care trebuie adunate pentru pornirea acumulatorului. O strategie care aduce puncte şi "economiseşte" locul de pe aragaz este aceea de a aşeza adiacent felurile de mâncare. Nu uitaţi de buna dispoziţie a clienţilor, la care poate contribui, pe lângă decoraţiunile restaurantului, şi cafeaua pe care le-o puteţi servi periodic. De fapt, toate aceste îndrumări vi le mai dă şi unchiul, care păstrează telefonic legătura cu nepoata lui, şi îi sugerează să mai cumpere o masă ca să poată servi mai mulţi clienţi în acelaşi timp, să îşi diversifice meniul restaurantului, să cumpere un aragaz mai mare… Mai sunt şi nivele bonus, în care la o petrecere vi se lansează provocarea de a aşeza, ca la tangram, toate felurile de mâncare deodată pe aragaz; şi de asemenea nivele de tip hidden objects, în care trebuie să găsiţi obiectele pe care le-au uitat clienţii în restaurant. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *