Press this – bookmarklet WordPress


Accesând în urmă cu ceva timp rând pe rând meniurile din WordPress am dat la secţiunea Unelte de următorul text (permiteţi-mi să îl redau integral): "Apăsaţi aici este un semn de carte: o mică aplicaţie care rulează în navigatorul dumneavoastră şi permite să preluaţi de pe web. Utilizaţi Apăsaţi aici pentru a copia text, imagini şi video de pe orice pagină web. Apoi modificaţi şi adăugaţi mai multe din Apăsaţi aici înainte de a salva sau publica ce aţi copiat într-un articol din blog-ul dumneavoastră. Mutaţi următoarea legătură în semnele dumneavoastră de carte sau apăsaţi click dreapta şi adăugaţi-o la favorite pentru o scurtătură la publicare." Nu ştiu din care cauze am trecut acest text până acum cu vederea, probabil din obişnuinţă am dat click doar pe submeniurile aferente meniului principal Unelte.

imagine

Deci dacă aveţi un blog rulat cu WP pe care preluaţi mult şi des scurte citate, imagini sau clipuri video de pe alte locaţii web acest bookmarklet poate fi aur curat, căci simplifică mult modalitatea de publicare a unor materiale "externe" pe propriul site. Paşii de utilizare sunt următorii:

  • Adăugaţi bookmarkletul Apăsaţi aici/Press this din meniul Unelte al site-ului Dvs în bara de navigare a browserului Dvs, de fapt într-un loc unde îl puteţi accesa cât mai rapid.
  • Pe site-ul pe care tocmai îl vizitaţi marcaţi cu mouse-ul conţinutul dorit a fi preluat.
  • Daţi click pe bookmarkletul Apăsaţi aici şi se va deschide o nouă fereastră sau tab cu interfaţa deja cunoscută din WP (dacă nu sunteţi încă autentificat vi se va cere acum aceasta).
  • Titlul şi conţinutul sunt preluate automat (date de către textul marcat anterior), totodată sunt puse la dispoziţie unele elemente de editare şi completare cu conţinut media/foto (la cerere sunt afişate toate imaginile de pe site-ul vizitat iar prin drag&drop le puteţi prelua foarte uşor), precum şi setarea categoriilor şi indicarea tagurilor.
  • Binevenită este şi ideea indicării automate la sfârşitul textului marcat a unui mesaj de genul via nume şi link spre site-ul original (să nu îl ştergeţi).
  • Publicaţi materialul.

Atenţie mare trebuie să acordaţi mai ales preluării de imagini sau clipuri video, pe de o parte unele dintre acestea sunt protejate prin licenţe, pe de altă parte ele nu sunt copiate pe serverul Dvs, doar linkul este preluat, deci măriţi consumul de bandă al site-ului original producându-i probabil şi costuri ridicate.

Este recomandată utilizarea cu discernământ a acestui bookmarklet. Prin această funcţie nu se doreşte încurajarea furtului de conţinut ci doar preluarea într-un mod cât mai rapid a unor pasaje web pentru o mai bună interacţionare între bloguri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Aş mai aminti şi un plugin WP care dezvoltă acest bookmarklet: http://wordpress.org/extend/plugins/press-this-reloaded/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *