LAlarm: alarmă când vin hoţii (la laptopuri)


LAlarm este un program care v-ar putea salva viaţa… mă rog, partea din viaţa Dvs ce este conţinută de laptop (fotografii din vacanţa recentă sau toate documentele firmei). Acum marea întrebare: cum simte programul că e vorba de un furt??? În principiu sunt două lucruri care sunt sesizate şi interpretate ca furt: 1) scoaterea din priză a laptopului (de regulă hoţul pune mâna pe el rapid şi fuge, nu stă să îl scoată din priză); 2) la scoaterea USB-ului din laptop (asta dacă nu îl ţineţi în priză, când sunteţi de exemplu pe o terasă consumând un suc). Poate cel mai sigur e să folosiţi un stick USB, legat cu un lanţ de ceva (ca la biciclete). Dacă cineva vrea să fure laptopul va scoate, intenţionat sau nu, USB-ul.

imagine

Bun: şi ce face programul? Depinde cum îl configuraţi: de exemplu poate să facă urât, adică să scoată sunete, alertând pe oricine este în preajma furtului. Mai mult, poate să blocheze calculatorul (cu o parolă – desigur, nu e protecţia 100% sigură). Dacă vreţi puteţi seta ca datele dintr-un anumit folder să fie trimise în contul Dvs GMail (pe ideea de a vă recupera măcar datele importante); şi/sau datele dintr-un anumit folder să fie şterse (adică hoţul să nu pună mâna pe nu ştiu ce fişiere importante). Ce spuneţi? Sună bine, nu? Şi mai sunt facilităţi! Să zicem că folosiţi laptopul doar într-o reţea (ex: wireless): când se mută în alta, programul va trage concluzia că a fost furat (iată o a treia metodă de detecţie a furtului)!

imagine

Vedeţi această pagină ce descrie facilităţile aplicaţiei. Ea este gratuită pentru uz personal. În mediu comercial se cere 50usd pentru înregistrare. Există şi un canal YouTube cu multe clipuri explicative.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Gabriel spune:

    O aplicatie total inutila.

  2. radu.capan spune:

    Mulţumim mult! Vă aşteptăm să apreciaţi şi celelalte aplicaţii şi articole inutile de pe acest sit. Sunt cu duiumul.

  3. Gabriel spune:

    Radule, nu trebuie sa te superi, ai multe aplicatii utile si esti de felicitat… dar asta e inutil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *