Hotmail devine mai atrăgător


Sau cel puţin se pregăteşte, pentru că la mine modificările nu s-au propagat încă. Dar hei… câţi dintre Dvs au cont Hotmail (şi îl şi folosesc)? Probabil puţini. Dacă nu mi-ar fi trebuit pentru SkyDrive probabil nu aş fi avut nici eu. Acum însă Microsoft e pregătit să îşi recâştige un bun renume în spaţiul provider-ilor de email. Blogul Windows Live anunţa acum două zile: Re-inventing Windows Live Hotmail – the next generation of personal email. Iar lista de schimbări susţine titlul. Doar că, aşa cum bine remarcă un comentator acolo, ar fi fost de preferat o creştere în paşi, decât una masivă după ani în şir în care Hotmail a părut aproape mort.

imagine

Ce aduce nou? În principiu Microsoft a ajuns în sfârşit la concluzia că aspectul social e esenţial, umplând emailul cu vrute şi nevrute, dar şi că emailul trebuie combinat cu celelalte servicii. Astfel în Hotmail a apărut (sau va apare în câteva zile), o opţiune Sweep care să îţi lase în Inbox doar emailurile trimise “manual” (adică atunci când o persoană umană îţi scrie chiar ea), separându-le de mult mai numeroasele emailuri automate (notificări de pe Facebook, forumuri, sau newsletter-e şi altele). În plus poţi vedea fotografii şi clipuri video în email, avea ataşamente uriaşe (you can send up to 200 photos, each up to 50 MB in size, all in a single email – pentru că se foloseşte SkyDrive-ul pentru depozitare) şi accesa rapid, inclusiv pentru editare, documente gen text, prezentări sau foi de calcul.

În articolul The New Hotmail Challenges Gmail, Ionuţ include următorul grafic interesant:

imagine

Dar, se plâng alţii, Hotmail tot nu a renunţat la a termina emailuri cu semnături-reclame (ca Yahoo!, într-o vreme cel puţin, dacă nu şi astăzi). Oricum, aştept valul 4 din Windows Live. Şi sunt curios să văd în contul meu noile facilităţi Hotmail.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *