BugBits: lupte la firul ierbii


Vă amintiţi de A Bug’s Life – Aventuri la firul ierbii? Ei bine, nu vă invit la film ci la un joc de lupte la firul ierbii. BugBits s-ar putea defini cumva a aparţine genului TowerDefence, dar este o clonă cu multă inventivitate. Da, avem tot felul de luptători (în loc de turnuri) ce au diverse puteri, dar analogia se cam opreşte aici. Insectele se mişcă şi trebuie să facă faţă altor insecte ce la rândul lor se mişcă, din direcţia opusă. Nu există un singur traseu, şerpuitor, ci de regulă două, trei, chiar patru. Iar insectele nu se mişcă invariabil pe o linie ci… (mai) haotic (mai aproape de natural). Dar să o luăm cu calm.

Jocul nu pare a avea o poveste în spate, deşi există diverse dialoguri şi personaje invocate – nu sunt esenţiale. Important e că aveţi o suită de misiuni la care să le faceţi faţă. Ele pot să fie “rezistă n minute”, fără să fii distrus, desigur, sau dimpotrivă distruge cuiburile inamice; pot fi să salvezi anumite insecte (tot apar pe parcurs insecte noi, cu puteri speciale) dar şi alte misiuni. Ca să poţi să faci insecte trebuie să ai polen, iar pentru aceasta folosim furnicile muncitoare. Doar că ele sunt fără apărare, aşa că au nevoie pe lângă şi de luptători. Trebuie deci să menţii un echilibru bun între lucrători şi luptători. Apoi desigur trebuie să fii atent la fiecare insectă în parte, ce facilităţi are. Unele se luptă bine de aproape, altele pot trage la distanţă. Furnicile strâng polenul de pe jos, albinele direct de pe floare.

imagine imagine

Există un fel de 3D în acest joc, în sensul că puteţi să ţineţi click-dreapta şi să vedeţi din altă perspectivă ce se întâmplă acolo, jos. Ca orice joc din familia TowerDefence, vă veţi trezi că trec zeci de minute sau chiar ore, iar Dvs luptaţi tot mai abitir. Atenţie şi… succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *