Culorile evidenţiate cu tintii


După cum aţi văzut adesea, sunt sigur, la unele fotografii se poate obţine un efect interesant scoţând în evidenţă doar anumite culori. Este aproape ceea ce scriam în 2004 în Alb-negru… şi color sau în 2009 în Din nou: Alb-negru şi… color (am făcut şi screencast – dacă nu ştiţi articolul poate intraţi să îl vedeţi). Pentru cei leneşi există însă şi instrumente care semi-automatizează procesul. După cum v-aţi aştepta, lipseşte controlul foarte fin ce îl ai când faci totul cu mânuţa ta, dar pe de altă parte poţi câştiga timp.

imagine

De exemplu în fotografia de mai jos – cu cei trei copii ai mei – în doar câteva secunde am obţinut un efect interesant. Cum? Cu tintii. Ce este tintii? Un plugin-program. La instalare asiguraţi-vă că debifaţi opţiunile pentru plugin Photoshop şi Paint Shop Pro, care costă (desigur, iniţial vor fi în regim trial). Veţi rămâne astfel doar cu programul, care merge gratuit, chiar dacă vă aminteşte că e mai bine să îl folosiţi ca plugin 🙂 . Click pe Open pentru a deschide o imagine şi ignoraţi butonul Register. După ce aţi deschis o imagine vor fi create automat 4 versiuni mici ce colorează diferit, cu accente diferite. Click pe ele, combinaţi-le, umblaţi la factori (slider-ele din dreapta) şi vedeţi ce iese… Desigur, pe o imagine cu mai multe elemente (sau nu clar distincte) nu va merge chiar perfect, dar dacă doriţi să evidenţiaţi doar un element atunci faceţi crop, lucraţi-l cu tintii, iar apoi reinseraţi-l în versiunea alb-negru făcută cu un editor grafic gen Gimp sau Paint.net. A! Şi dacă e nevoie puteţi folosi mai mult de 4 thumbnail-uri.

imagine

Cu noroc puteţi obţine rapid efecte interesante. Cu multă muncă sigur puteţi obţine efecte interesante. Deci oricum veţi fi în câştig. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *