Pluginurile lui Toscho


Având posibilitatea să urmăresc mai îndeaproape comunitatea WP de limbă germană mai dau câteodată de o perlă necunoscută pe plan internaţional. Permiteţi-mi astăzi să vă prezint un astfel de exemplu, este vorba de Thomas Scholz alias toscho. De la bun început trebuie să specific faptul că pluginurile şi recomandările sale nu sunt utile unui public larg, nu se încadrează în mainstream-ul care cere nenumărate pluginuri audio, video, foto, facebook etc, ci ele se adresează în special celor care pun preţ pe amănunte. Personal găsesc ideile sale practice pentru că se limitează la câteva coduri scurte însoţite des de foarte bune explicaţii (aici intervine desigur problema de limbă, însă deşi site-ul este de limba germană, pluginurile sunt oferite şi în limba engleză iar la nevoie se poate apela la Google Translate).

imagine

Cel mai recent plugin, Backend Style Enhancements, deşi foarte simplu şi mic la descărcare (3,67 kb), permite schimbări majore în backend-ul WP, adică în partea de administrare vizibilă doar administratorului sau utilizatorilor înregistraţi. Poate v-aţi întrebat vreodată de ce mai toate site-urile realizate cu WP au meniurile în partea dreapta dar în backend-ul WP meniurile sunt în partea stângă. Ei bine, acest plugin restabileşte normalitatea 🙂 . Pluginul (îl puteţi descărca direct de aici) se înţelege ca punct de plecare pentru o serie de multiple schimbări posibile, fiecăruia fiind dată libertatea de a-şi crea un backend original. Cei îndrăzneţi vor avea posibilitatea de a face modificări proprii în cod, sunt posibile noi setări ale culorilor, ale fonturilor sau ale lăţimii în designul WP. Fac o scurtă paranteză şi amintesc spre completare trei pluginuri din directorul oficial WP care oferă schimbări mult mai complexe în backend-ul WP: WPlite, Adminimize şi myEASYhider.

imagine

Un alt plugin interesant este WordPress Basic Settings (îl puteţi descărca direct aici sau alternativ pe Github.com). Acesta se adresează predominant celor care instalează frecvent WP. Odată instalat el şterge în mod automat setările cu care vine WP imediat după instalarea sa: textele introductive ca pagina de salut cu comentariile aferente, lista implicită de linkuri (Blogroll), totodată luni va fi prima zi a săptămânii. Desigur că totul se poate face manual, însă pluginul doreşte să simplifice rutina unei instalări manuale. Un atuu important al pluginului: se dezinstalează singur după ce îşi îndeplineşte sarcinile.

Pagina pluginului Framebreaker se doreşte a fi un tutorial pentru scrierea unor pluginuri proprii. În orice caz ideea luată ca exemplu şi concretizată la final într-un plugin merită prezentată şi fructificată. Pluginul introduce un script Java care interzice deschiderea site-ului în cadrul unor ferestre gen frame.

Mai recomand câteva articole care ne pun la dispoziţie diferite coduri interesante şi utile: WordPress – Dashboard Approved nicht genehmigt (pentru modificarea unor termeni sau greşeli de traducere), WordPress – Vertippte Urls abfangen (oferă rezolvarea uneo probleme relativ des întâlnite, scrierea greşită a unui url) sau cel mai recent articol, WordPress- ID anhand Titel herausfinden (permite aflarea ID-ului asociat unui articol, articolul recomandă şi un alt plugin foarte util).

La final repet avertismentul dat în primul aliniat chiar cu riscul de a vă face să credeţi că sunt plătit pentru această reclamă: apelaţi cu încredere la Google Translate.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *