Ascunde din taste taskbar-ul


Era o vreme în care ţineam taskbar-ul în sistem auto-ascundere (click dreapta pe taskbar, alegeţi Properties, şi în primul tab bifaţi Auto-hide the taskbar). Dar asta era pe vremea rezoluţiilor de monitor mai mici, când preţuiam orice centimetru din ecran. Acum, cu rezoluţiile mari, ţin mereu activă această bară de aplicaţii. Mă bucur că aplicaţii precum Chrome, IrfanView şi altele, când trec în full screen ocupă chiar tot ecranul, dincolo de taskbar. Dacă unele nu se comportă aşa vă poate ajuta aplicaţia Taskbar Eliminator.  Nu necesită instalare. Lansaţi şi… taskbar-ul va dispărea imediat.

imagine

Nu definitiv. Cu Alt+T puteţi face să reapară, iar apoi să dispară şi tot aşa. Din păcate combinaţia de taste nu este schimbabilă. Cu Ctrl-Alt-T puteţi face să apară fereastra de mai sus, cică de configurare. Aveţi practic butoanele ce înlocuiesc apăsarea combinaţiei Alt-T şi posibilitatea de a opta pentru lansarea aplicaţiei deodată cu sistemul de operare (sau nu). Aplicaţia nu mai face nimic altceva 🙂 . Scurt şi la obiect. Producătorul australian, mai are pe Aviassin.com şi alte programe… dar nu foarte interesante. Taskbar Eliminator poate fi însă chiar util unora. Merge de la Windows XP până la Windows 7.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Ionut Staicu spune:

  Eu de la Windows 98 îmi țin taskbarul pe auto-hide. Dacă atunci a fost o chestie de necesitate (deh, 800×600 days), acum, la 1920×1200 este doar un moft și o obișnuință.

  Also, eu am taskbarul pus sus și cred că m-ar incomoda puțin dacă n-ar fi autohide. 😀

 2. radu.capan spune:

  Eu m-am obişnuit mai apoi (în vremurile cu rezoluţii mai mari) cu el activ pentru că văd mereu cât e ora. Da, în Win Vista/7 pot pune un widget şi vedea de pe desktop, dar tot ar mai cere o interacţiune în plus pentru a vedea ora. Cu cât mă gândesc mai mult cred că ceasul a fost argumentul principal care m-a făcut să mă obişnuiesc cu taskbar-ul activ.

 3. Mi Hai spune:

  Alt+T e rău tare căci se bate cap în cap cu layout-ul lui Secărică pentru diacritice. Păcat, chiar îmi plăcea ideea. 🙁


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *