Uau, am trecut de 5.000 de articole


Oh, mamă, când am trecut pragul de 5.000 de articole??? Am văzut acum câteva săptămâni că ne apropiem de prag, şi mi-am spus “fii pe fază”, dar nu am fost. Nu e de mirare, pentru că ultima săptămână a fost foarte aglomerată pentru noi, pregătind marea sărbătoare de duminică (da, Rusaliile, dar la noi în parohie a fost ceva mai special – nu urmaţi linkul dacă chestiunile religioase vă irită). Cert e că săptămâna trecută, probabil chiar marţi, am avut articolul cu numărul cinci mii. Uau… Când am pornit în 2002 situl evident îl aveam în minte total altcumva decât e azi. Apoi din 2006 l-am transformat în blog mai generic şi nu regret. Acum avem cinci mii de materiale.

imagine

Evident unele sunt expirate (despre noutăţi ce nu mai sunt noutăţi; despre versiuni de programe sau webaplicaţii ce s-au învechit între timp sau chiar au dispărut), dar cred că majoritatea conţinutului e încă valabil. Şi chiar dacă nu mai creştem de câteva luni (cifrele au scăzut după “decesul” din ianuarie şi după o oarecare revenire, nu totală, am rămas blocaţi între 4 şi 5.000 de pagini pe zi, mai rar 5.500 sau 6.000) ne tot repetăm că speranţa moare ultima. Actualul public – de 1.000 urmăritori prin RSS şi 2-3.000 navigatori obişnuiţi – vom continua să îl “deservim” după puteri. Mie continuă să îmi facă plăcere să scriu (probabil e cel mai important lucru, nu? învăţ scriind), lui Jurgen de asemenea, şi mai sunt unii care colaborează, chiar dacă mai rar. Oana, soţia, a mai scăzut ritmul pentru a face faţă altor solicitări (din viaţa noastră offline), dar în vacanţă revine ea cu jocuri şi altele…

Dar… există un dar… luna iunie va fi o lună foarte afectată la capitolul articole. Aproximativ jumătate din luna viitoare vom fi plecaţi (prima şi a treia săptămână) şi unde vom merge, chiar dacă vom avea internet, nu vom avea timpul pentru articole. Drept urmare previn de acum: în luna iunie prognoza spune secetă la articole. Există o soluţie: contribuţia Dvs, a cititorilor! Ştiţi că primim guest posts (în condiţiile de aici). Altfel prevăd că în iunie nu doar numărul vizitelor dar şi al abonaţilor RSS va scădea mult. În fine… să rămânem cu gândul de sărbătoare – am trecut pragul de cinci mii de materiale!

PS: Dacă cineva se întreabă de ce nu mai creştem de câteva luni eu îmi explic aşa – 1) am redus la 4 articole pe zi de la 5; 2) mai important numărul de bloguri similare a crescut foarte mult, astfel că ne împărţim cititorii cu mai multe situri; 3) poate s-a instalat şi o uzură, normală într-un fel, şi tocmai de aceea ne-am bucura să mai avem colaboratori.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Penix spune:

  La cat mai multe … un fan de pe RSS.

 2. Eugen spune:

  Felicitări! Îmi pare rău că nu mi-am mai putut face timp să scriu și pentru CNet.ro, dar am fost extrem de ocupat în primul rând cu munca, se simte un pic criza, trebuie să trag mai mult decât de obicei, și apoi cu noul meu proiect pe WordPress.

  Dacă mi se mai eliberează prin iunie un pic programul încerc să revin cu câteva articole, dacă este în regulă și cu tine, Radu.

 3. radu.capan spune:

  Oricând cu plăcere.

 4. moroshan spune:

  La multe si la fel de minunate si de aici inainte!
  Multumesc CNet.ro pentru toate aceste ore de meditatii gratuite pentru care, eu, cel putin, v-am trecut si in acatiste, sa va dea Dumnezeu sanatate si sa va lumineze k sa puteti fi mereu alaturi de cei carora, astfel, le-ati adus atatea bucurii. 🙂
  Cat imi sta in putinta, promovez CNet.ro si credeti-ma caci am si succes!
  Multumesc inca o data!!!

 5. Andrei D. spune:

  V-am descoperit prin 2005; privind retrospectiv imi dau seama cat de mult si de repede au evoluat soft-urile si informatia digitala.
  Va consider un open source foarte complex.

  La multi ani si la multe click-uri! 🙂

 6. Raimi spune:

  La multi ani si felicitari mari! E un proiect care a crescut frumos in ultimii ani. Am aflat multe lucruri interesante [in domeniu] tocmai de pe Cnet.ro
  Chiar daca am colaborat f. putin la Cnet.ro, am facut-o [si o fac] cu drag, asa cum ar fi pt proiectele personale. Nu ramanem la trecut, ci in limita timpului, dar mai ales al starii si inspiratiei, voi continua cu bucurie sa mai scriu.

 7. Gabrie spune:

  Felicitari, faceti o treaba foarte buna. Tineti-o tot asa. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *