JotForm: construire de formulare


Formularele presupun să ştii de exemplu PHP, să preiei datele şi să le aranjezi pentru expediţie prin email. Prea mult pentru Dvs? Nici o problemă. Eu unul recomand atunci formularele Google, care sunt suficiente pentru o plajă largă de nevoi. Nu ai limitări, e gratuit, e Google… Să zicem că totuşi vreţi mai mult. JotForm se prezintă ca fiind (the) easiest form builder. Când am deschis pagina am rămas plăcut impresionat: română!!! După câteva secunde am trecut la cealaltă extremă: ce română de baltă!!! Probabil o traducere automată (cu Google? 😉 ) dar JotForm face apel către binevoitori pentru îmbunătăţirea traducerii. Deci începem cu o bulină neagră: e o română care pur şi simplu te încurcă. Măcar dacă era o cale simplă să schimbi pe engleză (aţi găsit? cum?).

imagine

Webaplicaţia vă permite să definiţi oricâte formulare, dar contul gratuit limitează la 100 de respondenţi. Ni se pune în faţă o “pânză” albă pe care să “pictăm” formularul nostru trăgând “ingredientele” cu mouse-ul. Daţi click apoi pe un element pentru a indica aspecte suplimentare: e câmp obligatoriu? ce lungime să aibă? ce dimensiune? cumva o valoare implicită? Totul e simplu şi destul de intuitiv! Cu puţină străduinţă poţi aranja elementele aproape cum ai vrea (adică libertatea e mare, mai mare ca la formularele din Google Docs). Click pe Configurare & Share pentru a “exporta” formularul. Puteţi acolo alege înainte la ce email să se trimită datele din formularele completate, la ce pagină de “mulţumim” să fie conduşi cei care au răspuns, iar… ţineţi-vă bine… butonul Ponderea Formular vă dă linkul sau scriptul de inserat în situl Dvs. Click pe Opţiuni avansate pentru o serie de opţiuni chiar avansate!

Per ansamblu sunt plăcut impresionat de JotForm. Aştept fie să rezolve cu limba română, fie să te lase să comuţi pe limba engleză. Vă las cu mostra de formular în acţiune mai jos. Vedeţi ce se întâmplă dacă nu completaţi un câmp obligatoriu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. twapt spune:

  Da mai este si wufoo, google docs, zoho, twapt.net – Form Builder

 2. vizitator permanent spune:

  Foarte frumos realizata aplicatia. Multumim pentru prezentare.

  Limba se schimba din coltul din stanga jos a paginii.

 3. radu.capan spune:

  Vai mie… nu am derulat atât de jos. Mulţumesc de completare!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *