Din nou câteva recomandări de fonturi


Există nenumărate colecţii de fonturi, multe dintre ele au fost prezentate şi amintite deja pe CNet.ro. De fiecare dată am găsit fonturi care mi-au fost foarte utile în majoritatea cazurilor. Zilele trecute însă am dorit să fac o invitaţie la un botez şi cum-necum nu am dat de nici un font care s-ar fi potrivit cu imaginea aleasă de către noi. Am recurs la o căutare mai amplă pe Google şi pe unele site-uri specializate în elemente tipografice. Şi astfel am ajuns la un site cu un nume ceva mai neobişnuit, FontSquirrel.com (squirrel = veveriţă).

imagine

Site-ul oferă o serie de fonturi plăcute ochiului, multe dintre ele grupate pe diferite stiluri (familii de fonturi) accesibile în meniul din dreapta. Bara de navigare include o listă cu cele mai descărcate fonturi precum şi o altă listă cu cele mai noi fonturi încărcate pe site. Tot aici sunt puse la dispoziţie două elemente interesante şi anume un generator de fonturi, mai precis aici aveţi posibilitatea de a propune spre încărcare şi descărcare fonturile create de dvs., precum şi o pagină cu kituri, aici fiind oferite spre descărcare fonturi la pachet cu elemente css şi html. Foarte plăcută şi utilă este posibilitatea de previzualizare şi de testare directă pentru fiecare font în parte. Fonturile sunt oferite gratuit spre descărcare, totuşi atenţie la licenţele indicate, unele sunt îngrădite în folosirea lor în scopuri comerciale.

Deşi de regulă nu accesez reclamele afişate pe un anume site, pe FontSquirrel.com am făcut o excepţie, curiozitatea a învins şi m-a condus spre FontSpring.com. La prima vedere pare un site care oferă fonturi cu plată însă aici veţi găsi şi unele gratuite.

Multe fonturi nu suportă din păcate diacritice. Însă dacă vizitaţi mufi.info (realizat din câte am înţeles de către studenţi în istorie şi artă medievală) veţi da de Andron Regular şi Andron Scriptor Web. Aceste fonturi ar trebui să afişeze diacriticele (v. captura de mai jos, hopa, oare cum se scrie corect numele capitalei noastre?), dar spun ar trebui căci în testele mele nu au vrut defel să îmi arate ş-urile şi ţ-urile (afişându-le automat doar în Times New Roman). Nu am încercat să caut cauzele erorii, poate fi doar o problemă cu varianta mea de MS Office 2010 beta, sper că la dvs. va funcţiona.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *