Găsiţi pozele duble cu VisiPics


În urmă cu 10 ani purtam mai întotdeauna cu mine o cutie cu dischete de 1,44 MB. Pe fiecare dischetă încăpeau câteva fişiere .doc, nici o vorbă de imagini la rezoluţii mari, de mp3-uri sau flv-uri. Astăzi situaţia e cu totul alta, avem la dispoziţie harddisk-uri portabile de ordinul TB. La fel şi în cazul calculatoarelor: dacă primul meu calculator avea 8 GB, acum mai toate calculatoarele oferă minimum 250 GB spaţiu pe disc, deci nu se pune problema depozitării unor fişiere mari. Şi totuşi există pericolul ca spaţiul să se umple rapid, căci imaginile şi filmele devin la rândul lor tot mai complexe crescând în mărime (desigur şi în calitate). De aceea uneori avem nevoie de un managament riguros al fişierelor şi directoarelor pe calculatorul propriu. Iar pentru aceasta putem să apelăm la programe gratuite precum VisiPics.

imagine

După ce îl descărcaţi de aici ca fişier executabil vă recomand de la bun început să îl transformaţi într-o aplicaţie portabilă cu ajutorul Universal Extractor, astfel veţi putea face şi prietenilor dvs. o favoare. Acest pas nu este obligatoriu necesar, dar cred că mă repet destul de des: personal îmi displace ideea să îmi instalez zeci de programe pe calculator, deci încerc de fiecare dată metoda descrisă în articolul tocmai recomandat. În fine, vorbăria multă … sărăcia omului.

Deci ce face VisiPics? Caută imaginile duble de pe calculatorul dvs., la nevoie ştergându-le şi eliberând spaţiu util. Sunt suportate formatele uzuale ca de exemplu JPEG, GIF, PNG, BMP, PCX, TIFF, TGA, RAW. Utilizarea programului pare la prima vedere destul de greoaie, sunt necesare câte un strop de răbdare, spirit de observaţie şi cunoştinţe de limbă engleză sau franceză pentru a înţelege rostul numeroaselor ferestre şi meniuri (v. captura). De fapt putem reduce totul la trei paşi: alegeţi şi adăugaţi directoarele (săgeata cu semnul plus) pe care doriţi să le "periaţi" după imagini duble, setaţi filtrul dorit (cu slider-ul din mijloc) şi porniţi căutarea (săgeata de start verde, ca la un player audio). În partea stângă vor fi afişate imaginile duble ca thumbnail-uri, cu click pe ele le puteţi vizualiza jos iar cu opţiunile din partea dreapta le puteţi prelucra, în cazul de faţă şterge sau schimba locaţia.

Şi ca să închei acum articolul revenind la sentimente mai bune faţă harddisk-urile cu xxx GB, vă recomand o nouă aplicaţie cu care puteţi da de lucru programului VisiPics: Bulkr. Aceasta vă permite să descărcaţi imaginile dintr-un cont Flickr pe propriul calculator. Atenţie: musai trebuie să rulaţi Adobe AIR, ceea ce nu trebuie să fie un dezavantaj ci îi conferă mai degrabă un atu în plus, căci este utilizabilă pe toate sistemele de operare (Windows, Linux şi Mac OS).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Kun Ladislau spune:

    Deoarece am multe imagini stocate pe hard, m-am hotarat sa folosesc VisiPics. Programul e bun, dar are si o „hiba”. Selecteaza ca imagini duble si acele imagini care se aseamana cu cel original. Daca in doua imagini ai surprins aceeasi persoana, dar dintr-un alt unghi, programul le selecteaza ca imagini duble. Deci atentie cand le stergeti.

  2. jürgen.toth spune:

    Mulţumesc de completare! Într-adevăr VisiPics poate recunoaşte elemente comune din imagini indiferent de unghiul fotografiat. Programul este un instrument care uşurează căutarea unor imagini duble, utilizatorul poate efectua ştergerea după o privire anterioară.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *