Radio, TV şi muzică – totul gratuit


Posturi de radio găsiţi pe net cu duiumul, însă după cum deja bine ştim cantitatea nu este o dovadă pentru calitatea lor. Astăzi doresc să vă recomand un nou serviciu web, Jelli, care vă permite să stabiliţi Dvs. calitatea pieselor difuzate. Amintesc de la bun început că este necesară înregistrarea cu o adresă de email validă (pentru confirmare), probabil şi pentru că aplicaţia este încă în faza beta. Odată cu utilizarea sa aveţi posibilitatea să vă regăsiţi în postura de director de programe muzicale radio căci piesele redate sunt cele votate de către dvs. personal.

imagine

Puteţi acorda fiecărei piese care vă place sau chiar şi celor care vă displac câte un vot, dacă sunteţi foarte activ veţi avea la dispoziţie şi unele bonusuri ca de exemplu o rachetă sau o bombă. Racheta propulsează piesele favorite cât mai sus în top, bomba oferă situaţia inversă. Aplicaţia web pune la dispoziţie mai multe staţii care acoperă toate domeniile de muzică modernă. De evidenţiat este faptul că sunt oferite şi piese ale unor artişti consacraţi ca de exemplu Gwen Stefani, Linkin Park, Pearl Jam (vezi captura). Utilizatorii dornici de a-şi împărtăşi direct opiniile pot apela la chat opiniile, latura socială find completată de posibilitatea conectării la contul Facebook. Odată înregistraţi puteţi crea şi un playlist în format m3u suportat şi pe alte medii şi programe (iTunes, Winamp, foobar etc.). Un mic impediment, dar căruia îi datorăm actualmente gratuitatea, este dat de unele pauze publicitare între mai multe piese muzicale. Şi pentru că tocmai vorbim de finanţare, majoritatea serviciilor de stocare sau streaming audio dau faliment pentru că nu reuşesc să îşi asigure o finanţare constantă pe o durată de timp mai îndelungată. Pentru utilizatorii de rând acest fapt reprezintă o sabie cu două tăişuri, pe de o parte oferta bogată şi gratuită, pe de altă parte incertitudinile şi nesiguranţa datelor. În prezent încă majoritatea dintre internauţi pun accentul pe gratuitate, de aceea tot mai multe servicii încearcă să acopere această piaţă într-un mod cât mai legal cu putinţă. Un exemplu ar fi site-ul FreeAllMusic.com, din păcate actualmente disponibil doar în S.U.A. În Europa mi-a atras atenţia Freeload.de, aici găsiţi dacă stăpâniţi cât de cât limba germană piese gratuite ale unor artişti ca de exemplu Rihanna, Beyoncé, Smashing Pumpkins, Massive Attack ş.a.

Pentru că în titlu am folosit şi termenul TV închei această prezentare cu aplicaţia Free TV Radio. Deşi sunt fan şi utilizator constant Zattoo.com (din păcate nu este încă accesibil pentru publicul din România) am dat şi acestui serviciu o şansă. Spre deosebire de Zattoo nu este posibilă utilizarea direct din browser, ci este nevoie de instalarea unui program de 8 MB. Totuşi l-am instalat şi a funcţionat destul de binişor, mi-a plăcut faptul că suportă mai multe limbi de circulaţie internaţională. Din păcate în momentul actual nu oferă nici un post tv sau radio din România. Eu îl amintesc totuşi pentru că ideea în sine este pactică şi realizabilă. Şi sper să prindă cândva şi în România.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,14 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Marian Pavelescu spune:

  Buna ziua.
  Eu folosesc. (nu prea frecvent) PBX Tv, cu cont gratuit si cateva canale romanesti (mai multe – cu plata), descarcat de la adresa:
  http://www.pbxtelecom.ro/

 2. jürgen.toth spune:

  Tocmai am încercat să îmi creez un cont pentru a folosi Live TV direct in browser, dar din păcate nu reuşesc. În browser aş apela la aplicaţie dar nu mai doresc să îmi descarc un executabil şi să instalez încă un program suplimentar.
  Sunteţi mulţumit de calitatea tehnică? E clar că unele programe sunt contra-cost însă cum stă aplicaţia cu calitatea trasmiterii, a imaginii TV? Poate ne împărtăşiţi câteva gânduri legate de aceasta.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *