Există Google…


Sper că de când citiţi şi urmaţi recomandările noastre de pe CNet.ro vi s-a dus vestea prin cercul dvs. de prieteni că le puteţi rezolva orice probleme pe calculator sau pe web. Între altele sunteţi probabil confruntaţi cu întrebări ale căror răspunsuri se pot găsi în câteva secunde cu o simplă căutare proprie pe Google, căci acesta le ştie pe toate. Şi totuşi prietenii apelează la dvs., căci şi dvs. le ştiţi pe toate dintr-un singur click 🙂 .

imagine

Dacă nu vreţi să fiţi cârcotaş şi să refuzaţi ajutorul sau nu doriţi a fi prea direct cu precizarea că se poate apela la Google puteţi recurge la site-ul Lmgtfy.com. Numele site-ului este de fapt prescurtarea expresiei Let me Google that for you (Lasă-mă să caut eu cu Google pentru tine – aproximativ). Site-ul se prezintă ca o copie a interfeţei Google. Singura diferenţă este că după ce aţi introdus termenii de căutare şi aţi dat click pe Search Google nu apar direct rezultatele ci un link spre ele. Linkul respectiv (de exemplu: http://lmgtfy.com/?q=cinema+sibiu) îl daţi mai departe prietenilor dvs., celor v-au cerut răspunsul la o anumită problemă. Interesant este şi faptul că este suportată scurtarea linkului cu serviciul TinyUrl.com (linkul exemplu de mai sus devine http://tinyurl.com/269q68v). Cei care primesc şi accesează linkul vor viziona înainte de prezentarea rezultatelor căutării o scurtă animaţie care prezintă paşii urmaţi de dvs. în utilizarea Google.

Pentru cei care nu se lasă induşi în eroare de limba germană de pe prima pagină mai amintesc ca alternativă serviciul Gidf.de (prescurtarea de la Google ist dein Freund = Google este prietenul tău). Deşi este mai direct în numirea problemei (apelarea din proprie iniţiativă la Google şi nu la un intermediar), el relaxează atmosfera printr-o caricatură cu Homer Simpson.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Houstain spune:

    Prima o stiam. Cand mai intreba cineva ceva pe un forum, i se dadea raspunsul printr-o pagina lmgtfy. Parca la a doua varianta, mai era una la fel, doar ca in engleza sau romana.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *