Notificări în Chrome


Chrome, navigatorul care e şi bază pentru un aşteptat sistem de operare, a introdus un sistem de notificări ce arată bine şi pe care sunt sigur că îl vom vedea folosit tot mai mult (cu rost şi fără rost) de diferitele extensii. Mai jos vedeţi notificarea de primire a unui email pe un cont GMail (de fapt Google Apps) şi intenţionat am comutat în MS Office ca să subliniez că notificarea apare în orice program te afli! Nu e o notificare vizibilă strict în Chrome, ceea ce e extraordinar: poţi să îţi vezi de lucrul tău şi în acelaşi timp să fii la curent cu ce se întâmplă nu ştiu unde (notificări email, RSS, programări/sarcini, altele…).

imagine

Gmail Notifier este o extensie Chrome foarte simpluţă. Afişează o iconiţă cu numărul de emailuri necititate şi la câteva secunde verifică poşta electronică, emiţând notificări precum în captura de mai sus-stânga (ele rămân pe ecran cât timp alegeţi Dvs mai jos; implicit 60 secunde). Prea sec? Aţi dori mai mult?

imagine

Încercaţi Google Mail Checker Plus care permite să urmăreşti şi un cont GMail şi unul sau mai multe conturi Google Apps. Are interfaţa (nu la setări) în română, include tot felul de seturi de iconiţe, şi, atenţie, oferă şi notificare sonoră la primirea emailurilor! Notificarea vizuală e ilustrată în prima captură-dreapta.

imagine

Şi lucrurile bune nu se opresc aici. Această extensie face utilă apăsarea iconiţei ce apare în bara de sus din Chrome. Un click acolo şi putem vedea ultimele emailuri pentru contul sau conturile definite! Mai mult, cu un simplu click putem să marcăm ca citit un email, să îl ştergem, arhivăm sau să răspundem (caz în care evident se deschide o fereastră nou, sau tab nou, după cum setăm). Foarte elegant şi comod! Te scuteşte să ţii deschis în taburi conturile GMail (sau să le ţii fantomatic).

imagine

Foarte probabil vor urma extensii pentru Google Reader, Google Calendar, dar şi alte situri fără nici o legătură cu Google. Sistemul de notificare e bine gândit, aspectuos, util şi în timp va permite probabil chiar interacţiunea (adică din notificare să faci anumite operaţii).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. alin spune:

    Pacat ca pt yahoo nu sunt atatea facilitati pentru notificari de e-mail.

  2. Cosmin spune:

    Acum au adugat in versiunea dev si flag-ul de Background WebApps (Allows installed web apps to run in the background at system startup and continue running after all windows are closed.) si astfel notificarile apar si daca nu ai browserul pornit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *