PingMaster: mai multe dintr-o lovitură


Nu vă doresc, dar dacă sunteţi webmasteri se întâmplă ca uneori să vă fie serverul jos şi să staţi cu ochii pe el să aflaţi când îşi revine. Sau poate să meargă, dar cu hopuri. Un sistem de ping automat v-ar putea fi de ajutor, iar PingMaster chiar aşa ceva face. Puteţi defini până la cinci situri ce vor apare în cele cinci taburi şi dăi cu ping pe ele (puteţi seta la Delay, în milisecunde, rata ping-urilor)… Dacă serverul ba merge, ba nu merge, urmăriţi-l cu acest program, salvaţi într-un fişier (Save to file) rezultatele ping-urilor şi trimiteţi-l firmei ce vă asigură hostingul. (Sfat: includeţi Dvs manual şi intervalul de timp în care aţi făcut testul.) Altceva mai ştie să facă programul? Nu prea…

imagine

Mai are un instrument de Trace Route, dar nu foarte superior la ceea ce puteţi obţine şi cu Command Prompt. Atâta că e într-o interfaţă grafică mai plăcută. PingMaster nu e genul de program revoluţionar, dar în unele situaţii prinde bine. Acum că aţi citit acest material, când va fi nevoie de el vă veţi aminti că aţi citit pe CNet.ro.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Nick spune:

  Interesant, ca mai toate articolele de pe aici! Felicitări! 😀

 2. Zorro spune:

  Nu e nevoie de un program separat pentru aşa ceva. Windows are încorporată opţiunea ping, care poate să salveze şi în fişiere.
  Puteţi face acest lucru astfel:

  ping -t http://www.cnet.ro >>cnet.txt

  unde -t -> timeout interval
  http://www.cnet.ro ->site-ul ce va fi ping-uit
  >>cnet.ro -> locaţia unde să salveze ceea ce am ping-uit

 3. Gabriel spune:

  Bun programul. Dar stii cumva vreun alt program care sa stie sa trimita un mail cand pica unul din serverele monitorizate?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *