Client pentru traduceri cu Google


Mulţi dintre cei care petrec mult timp pe net, în special dacă au interese axate pe o anumită nişă sau mai exotice ajung de voie – de nevoie şi pe site-uri scrise în alte limbi. Pentru traducerea lor se poate apela la cel mai complet serviciu de traducere online, Google Translate, care la momentul actual stăpâneşte 52 de limbi. Dar ce ne facem dacă am descărcat un text mai lung într-o altă limbă sau avem un program în nu înţelegem câteva expresii? Trebuie să deschidem de fiecare dată navigatorul, să căutăm linkul spre GT şi să facem Copy & Paste?

imagine

Nu, într-un asemenea caz ne este recomandată aplicaţia disponibilă pe TranslateClient.com, de aici o puteţi descărca direct. După ce aţi instalat-o (atenţie, pe moment oferă suport doar pentru Windows) setaţi limba standard în care doriţi să faceţi traducerile. Limba din care se traduce va fi de regulă recunoscută în mod automat. Totodată veţi observa în taskbar un simbol care vă indică disponibilitatea de traducere într-un anumit program. Dacă simbolul este de culoare galbenă atunci programul tocmai activ este suportat, dacă este de culoare albastră nu este suportat, dar cu un click îl puteţi activa.

Utilizarea în sine este simplă: Marcaţi un text şi daţi click pe simbolul afişat alături, dintr-un singur click traduceţi texte din orice program, chiar şi din suita MS Office. Singura condiţie este să fiţi conectat la internet. Interesante sunt facilităţile de a copia/prelua traducerea şi de a deschide rapid aplicaţia cu ajutorul unor shortcut keys. Este disponibilă şi o variantă PRO cu suport suplimentar, ca de exemplu căutarea unor termeni în Wikipedia precum şi adăugarea unor dicţionare XDXF.

Trebuie să recunosc că imaginea captură de mai sus îmi cam displace, nu am fost şi nu sunt fan al sus-numitului fotbalist, dar nu am la dispoziţie o captură proprie căci pentru acest program am făcut o excepţie de la regula să testez programele prezentate. Sper că îmi veţi accepta scuzele şi motivele: programul este un executabil pe care nu am reuşit să îl transform într-o platformă portabilă (Universal Extractor a clacat) iar pe moment nu am nevoie de el. Dar l-am descărcat pentru o utilizare ulterioară. Pentru o mai bună exemplificare vă ofer la final spre vizionare videoclipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativă interesantă pare a fi Transmiti, aplicaţie accesibilă la următoarea adresă web: http://www.transmiti.org/de/index.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *