Backup WordPress online cu IDrive.com


Serviciul de depozitare online IDrive.com este unul dintre numeroasele recomandări de acest gen. Pe lângă planurile contra-cost suportate ni se propune la momentul actual o ofertă gratuită cu 2 GB spaţiu. Asemenea DropBox, serviciul implică instalarea unei mici aplicaţii care permite şi sincronizarea cu un director de pe calculator. Spre deosebire de alte servicii 2 GB spaţiu nu este mult însă ceea ce m-a convins să îl testez este faptul că permite instalarea unui plugin prin care se poate realiza un backup online automat al unui site realizat în WP. Webmasterii care doresc să testeze serviciul mai au şi avantajul că nu trebuie să instaleze aplicaţia amintită pe calculatorul propriu, backup-ul şi sincronizarea se face automat între backend-ul WP şi serverele IDrive iar pentru un site web 2 GB este spaţiu îndeajuns.

imagine

Pentru cei interesaţi o recomandare de mare importanţă: eu am făcut greşeala că mi-am făcut cont imediat pe pagina serviciului, descărcând apoi pluginul şi activând-ul în WP. Rezultatul a fost că la fiecare încercare de autentificare am primit mesajul Invalid username or password. Am săpat puţin pe net şi am găsit rezolvarea: trebuie recurs tocmai invers, întâi trebuie instalat şi activat pluginul iar crearea contului pe IDrive se face din direct din backend-ul WP. Enumăr acum paşii necesari:

1. Descărcaţi pluginul IDrive for WordPress de pe pagina serviciului sau de aici din directorul oficial de pluginuri WP.

2. Încărcaţi pe serverul site-ului dvs. şi activaţi pluginul.

3. La meniul Settings/Setări apare un nou submeniu IDrive, accesând-ul daţi click pe Create New IDrive Account.

4. Indicaţi prenumele şi numele, un nume de utilizator, o parolă pe care o confirmaţi a doua oară şi o adresă de email.

5. Setaţi opţiunile favorite, cel mai bine începeţi cu un Backup Now.

Sunt suportate şi oferite o serie de facilităţi foarte utile: vizualizarea spaţiului tocmai ocupat, backup automat după miezul nopţii, opţiuni de notificare prin email sau de securizare a legăturii prin SSL. Ultima opţiune este şi cea mai importantă, cea de Restore Now. De remarcat este faptul că nu este sincronizată doar baza de date ci întreg directorul WP a site-ului dvs. Mai multe informaţii puteţi afla de pe pagina FAQ a pluginului. Din câte am înţeles sunt posibile backup-uri ale mai multor site-uri realizate în WP. Amintesc şi cerinţele specifice de utilizare: versiunea minimă WP 2.8.5 precum şi PHP 5.1, servere Linux/Unix (încă nu sunt suportate servere Windows).

Mai menţionez la final că nu recomand nimănui renunţarea totală la un backup local pe calculator, varianta online este ca întotdeauna o măsură de siguranţă în plus 🙂 .

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. mihnea spune:

    Presupun ca e ok si din punct de vedere al securitatii datelor. Din ce vad pare un site serios.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *