Google Earth portabil


Într-unul dintre primele materiale scrise pentru CNet.ro am recomandat aplicaţiile portabile de pe PortableApps.com. A rămas unul dintre site-urile mele favorite iar lista de programe s-a extins de atunci continuu. Mi-am făcut o regulă din faptul să nu îmi instalez nici un program înainte de a consulta lunga listă de aplicaţii disponibile de pe PortableApps.com. Cu timpul s-a format o comunitate de utilizatori care contribuie cu versiuni portabile proprii ale unor programe, care cel mai adesea însă nu ajung pe prima pagină rămânând versiuni inoficiale, cele mai multe în faza beta. Acestea din urmă sunt listate aici.

imagine

Iată că zilele trecute am dat în această listă de o variantă portabilă a aplicaţiei Google Earth. Până acum am tot amânat instalarea executabilului necesar pentru folosirea serviciului dar acum nu mai am nici o scuză căci există o versiune portabilă. Vă recomand să descărcaţi arhiva cu pachetul Google Earth Portable de aici. Chiar dacă este vorba de o versiune beta în testele mele a funcţionat ireproşabil. Dimensiunea sa nu este mare (ca. 700 KB), dar atenţie, la dezarhivare trebuie să rămâneţi conectaţi la internet, astfel sunt preluate alte fişiere necesare. Pachetul creşte acum la ca. 68 MB, dar este portabil, îl puteţi folosi pe calculatorul propriu sau cu ajutorul unui stick portabil pe orice alt calculator cu legătură la internet. Nu intru prea mult în detaliile de utilizare ale programului, ele sunt la fel de intuitive ca la orice serviciu Google. În orice caz planificaţi-vă cu grijă timpul, căci universul (Google Earth face posibile incursiuni nu numai pe planeta noastră ci şi lumea stelară) este mare şi foarte uşor de explorat. Ca fapt divers, personal aplicaţia m-a făcut să renunţ la achiziţionarea unui instrument de navigare pentru maşină, căci posibilitatea de a urmări indicaţiile rutiere din program îmi satisface nevoile pe moment. Mulţumesc Google, mulţumesc PortableApps.com!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. AP spune:

    Nu merge descarcarea. „The downloaded copy of Google Earth is not valid and can not be installed”. Daca te rugam frumos poate ne pui si noua arhiva portabilului de pe local . Multumesc. Ap

  2. Zorro spune:

    Corect este versiune „neoficianlă” nu „inoficială” :p

  3. Andrei spune:

    Cea mai simpla cale de a porta GE este de a da copy/paste la directorul din Program files. Merge fara probleme, insa nu sunt sigur daca lasa sa nu urme in registrii noii gazde.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *