Alte produse de laborator pentru Google Maps


Prin martie a.c. scriam despre două produse de laborator pentru Google Maps, utile pentru aflarea coordonatelor. Treptat numărul produselor creşte şi apar tot felul de lucruri utile. Cum poate nu umblaţi prea des la “sticluţa” verde (e în linia de sus, în partea dreaptă), m-am gândit să vă semnalez explicit câteva. De exemplu Panoramare inteligentă face ca mesajul “Nu există imagini disponibile la acest nivel de mărire” să nu mai apară niciodată: pur şi simplu nu se va face mărire (zoom) dacă nu se poate. Util e şi Trageţi şi măriţi. E intuitiv din titlu, nu? Un click pe butonul adăugat în partea stângă a hărţii şi poţi naviga rapid indicând un dreptunghi pe care să se concentreze afişarea.

imagine

În captura de mai jos am evidenţiat cele două produse de laborator marcate ca active în captura de mai sus. După cum vedeţi, acum Google pune la dispoziţie un instrument ce face o joacă de copil măsurarea unei distanţe între două puncte. Şi cum se poate un drum compus din mai multe segmente, acest instrument poate fi util pentru a estima lungimea chiar şi a unui traseu neliniar. Trebuie doar să aveţi răbdare să segmentaţi traseul pe cât se poate în linii drepte.

imagine

Produsele de laborator sunt mereu sub ameninţarea la “pot dispărea la un moment dat”. Sincer, mie mi se par atât de utile încât sper să pătrundă în Google Maps propriu-zis.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *