HTML5 Rocks! spune Google


Şi nu poţi să nu fii de acord. HTML5 vine cu multe elemente revoluţionare (acum câteva zile am văzut câteva trucuri minore, dar de efect) şi atenţia de care se bucură e complet justificată după mine. Rămâne doar ca navigatoarele să se alinieze acestui nou standard, suportându-i pe cât posibil toate elementele. Ieri, pe blogul Google Code a apărut anunţul lansării unui sit special dedicat de Google minunăţiei numite HTML5. Iar acestui sit îi spune… HTML5Rocks.com. Şi dacă vreţi să începeţi aventura HTML porniţi tocmai de la prezentarea interactivă.

imagine

Vreţi să treceţi la lucruri mai concrete? Există un “loc de joacă” unde aveţi o serie de coduri ce pot fi imediat studiate, dar mai ales modificate şi rulate. Da, sursele sunt editabile şi puteţi da pe Run Code pentru a vedea ceea ce aţi modificat ce efect are. Puteţi testa salvarea de date locală, sistemul (gen) baze de date, sistemul de notificări (uau) şi altele. Dacă exemplele v-au plăcut dar simţiţi că trebuie puţină teorie, există şi o secţiune Tutorials. Un exemplu de tutorial: A Simple TODO list using HTML5 WebDatabases. În fine, HTML5Rocks mai are şi o secţiune Resources.

imagine

Abia aştept să găsesc timp pentru a studia exemplele puse la dispoziţie de Google la “locul de joacă”…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Cât de bine suportă navigatorul dvs. formatul HTML5 puteţi testa accesând pagina web HTML5Test.com: http://www.html5test.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *