Beta-ul la WLE, valul 4, e public


Windows Live Essential, cum este numit mai nou pachetul de aplicaţii – excelente!!! – oferit de Microsoft în special pentru a face legătura între sistemul de operare (local) şi serviciile web (online) are acum un beta public. Despre un beta scăpat (pe torrente) am scris în martie a.c., pe care eu unul l-am folosit. Meniurile erau cu cercuri portocalii (pentru că nu erau definitivate icoanele), iar Photo Gallery a renunţat să mai meargă după câteva săptămâni. Ieri toată ziua am dat refresh la acest link, şi spre seară în sfârşit a devenit activ. Urmaţi-l pentru a descărca – cei interesaţi! – Windows Live Essentials Beta. Repet: e un beta!

wle-imagine

Şi ce-i dacă-i beta? Nu mă îndoiesc că e destul de stabil, dar pentru moment nu este în română. Vreţi pachetul Windows Live în română? Mergeţi aici (versiunea stabilă actuală). Pachetul beta e doar în engleză, franceză, spaniolă şi alte câteva limbi. Dacă regret că nu e în română e doar pentru Windows Live Writer, care în engleză evident nu face corectura ortografică în limba română. Probabil ne despart doar câteva luni de produsul final, de valul 4 final. Ca să nu mă repet, vă rog să vedeţi Noul Windows Live Essentials mai aproape, de la începutul acestei luni, unde este un clip frumos ce prezintă Windows Live Essentials.

Acum desigur se naşte o întrebare: ce aduce nou valul 4? Cel mai vizibil e abandonatul vechilor meniuri pentru stilul introdus de MS Office 2007 (ribbon, file). Cine nu s-a obişnuit (încă) cu meniul pe taburi nu va fi încântat de noutate (dar cum acesta e viitorul… cel mai bine e să te obişnuieşti). În rest noutăţile vizibile se lasă încă descoperite. Dacă vă aşteptaţi la chestiuni radicale, prima mea impresie e că nu prea există. Folosesc Windows Live Writer nou de câteva luni, dar mai că nu am simţit. Adică mai mult am simţit timpul necesar pentru acomodarea cu rearanjarea elementelor în aplicaţie (şi noile scurtături din taste) decât cu noile facilităţi (gen: mai multe efecte pe imagini). Sunt însă şi câteva noutăţi notabile şi le vom vedea separat (de exemplu apariţia instrumentului de sincronizare, ceva a la DropBox, dar limitat pe 2GB, din păcate; sau instrumentul Photo Fuse din Windows Live Photo Gallery).

imagine

Revin deci: cei interesaţi puteţi descărca valul 4 beta. La descărcare alegeţi cu grijă! În stânga aveţi butonul mare Download now, dar pe acea cale se instalează toate aplicaţiile din pachet. Mai bine mergeţi pe linkul din dreapta, Choose the programs you want şi atunci veţi putea alege ce vă interesează. Iar ca încheiere: când valul 4 va fi final, cu varianta în română, va fi extraordinar (ca predecesorul de altfel). Microsoft oferă aplicaţii extraordinare, pe gratis şi foarte utile în Windows Live Essentials. Nu degeaba îi spune essentials 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *